Fudbal

Direktno.rs

01. 12. 2020. 10:59 0

POMERA GRANICE Madam Frapar sudi i Ligu šampiona

Stefani Farpar, sudija iz Francuske, nastavila je da pomera granice pa će postati i prva žena arbitar koja će delitii pravdu muškarcima u Ligi šampiona, jer je to već učinila u Ligi Evrope.

Ispisaće madam Frapar, kako je oslovljavaju fudbaleri u Francuskoj jer sudi "Ligu 1" i "Ligu 2", novu stranicu istorije Lige šampiona u Torinu na meču Juventus - Dinamo Kijev. Ona je autoritativna, sjajno se kreće što je pokazala ove sezone kada je od strane UEFA zvanično prebačena da sudi muškarcima. Prvo je vodila duel Malte i Letonije 6. septembra u Ligi Nacija, zatim kvalifikacije za Ligu Evrope Đurgarden - Evropa 2:1, a onda i dva meča u grupnoj fazi LE: Lester - Zorja 3:0 i Granada - Omonija 2:1. Sada će deliti pravdu u Torinu, a svi čekaju da vide kako će se sutra prema jednoj ženi sudiji ponašati Kristijano Ronaldo, ako bude igrao. I da li će protestvovati kao obično na svaku odluku koja mu se ne sviđa.

Najbolji arbitar na planeti među damama ugled i imidž stvarala je odličnom arbitražom pa i ne čudi da je UEFA delegirala da vodi i najznačajnije takmičenje. Čekao se samo momenat jer je u ženskom fudbalu "obrnula igricu" vodeći sve najznačajnije mečeve, uključujući poslednje finale Mundijala.

Frapar je vatreno krštenje u muškom fudbalu imala još 2014. godine od kada je sudila drugu mušku ligu Francuske, a u top fudbal je prebačena 2019. godine. Od tada sudi Nejmaru, Mbapeu i ostalim asovima "Lige 1", da bi 14. avgusta 2019. godine dobila najveće priznanje: sudila je sjajno meč Superkupa Evrope u Istanbulu između Liverpula i Čelsija koji je posle produžetaka i penala pripao "crvenima" (2:2, 1:1 - penalima 5:4).

Ono što nije pošlo za rukom Nemici Bibijani Štajnhaus, koja je još 2017. sudila mušku Bundesligu jeste madam Frapar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati