Fudbal

Direktno.rs

29. 11. 2020. 06:27 1

Maradona je bio sunce slobode

Nele Karajlić, frontmen grupe Zabranjeno pušenje, iskrenom i emotivnom porukom oprostio se od Dijega Armanda Maradone, kog je imao sreće da i upozna.

Muzičar je na svom Fejsbuk profilu objavio zajedničku fotografiju, nastalu na jednom od nastupa Zabranjenog pušenja.

Koncert se odigrao u Španiji, a Maradona je bio iznenadni gost tog nastupa.

Nele se seća momenta kada je mu je na bini prišao Emir Kusturica i rekao mu da je legenda svetskog fudbala ušao u salu.  Seća se da se atmosfera na nastupu još više uzburkala u tom trenutku.- Negde na sred koncerta, Emir mi je prišao i šapnuo mi na uho da je u salu ušao Maradona. Madrid je te noći goreo pred nama. Vrela španska krv, i razuzdani balkanski ritam od sale, čije sam ime zaboravio, napravio je vulkan. Znoj je liptila niz zidove, a vazduh je ključao poput gejzira - naveo je Karajlić i nastavio:

- U jednom trenutku osetih dodatni zemljotres. Masa se uskovitlala, počela da peva u slavu Njegovog veličanstva kralja fudbala. Pored mene u gospodskom odelu, sa osmehom na licu stajao je Dijego Armando Maradona. Imao sam prilike da vidim pregršt velikih svetskih zvezda. I onih malih, i onih velikih, ali samo oko njegove glave stajao je svetiteljski oreol. Iz njega je izbijala svetlost. Od te svetlosti nisi mogao da skloniš pogled - objasnio je umetnik.

Karajlić se prisetio i svih priča koje je veliki Maradona podelio sa njima posle nastupa.- Sedeo je sa nama u svlačionici. Pričao nam je o tome kako su kao deca igrali fudbal noću, u mraku, da bi nevideći znali gde se ko nalazi i da bi loptu sluhom umeli da dodaju jedan drugome, pričao je i o siromaštvu, o nepravdi, o bolu koju nosi u sebi, pricao nam je o Če Gevari, Kastru, Markezu, Revoluciji. Pričao nam je i o onom golu kog je dao Diki Stojanoviću kada ga je cela Marakana nagradila aplauzom. Nas je zavoleo, jer je u našoj muzici osetio isto ono sunce slobode za koju smo svi mi "davalli kap krvi za kap njenog mleka" - napisao je Nele.

Kako je naveo Karajlić, Maradona je bio Sunce slobode.

- Zastava poniženih i obespravljenih. Istinski bunt protiv Tiranina. Nakon te noći bilo mi je jasno da je ona ruka, kojom je spakovao loptu iza Šiltonovih leđa, zaista bila Božja. Ole ole ole ole, Dijego, Dijego - završio je svoj post Nele Karajlić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati