Fudbal

Direktno.rs

25. 11. 2020. 10:08 0

BR(A)UTALAN Haland srušio rekord Lige šampiona

Nestvarno igra u dresu Borusije iz Dortmunda Erling Braut Haland, sa nova dva gola protiv Briža juče je oborio jedan rekord Lige šampiona.

Stameni Norvežanin je stigao kao nikad niko pre do 15 golova u Ligi šampiona. I to za samo 12 utakmica! Rekorderima po broju golova u ovom takmičenju Kristijanu Ronaldu i Lionelu Mesiju trebalo je mnogo više za isti broj pogodaka. Asu Barselone 29, a Portugalcu iz Juventusa čak 51 utakmica.

Od utorka večeri ustanovljen je novi izraz za golgetersku brutalnost - BRAUTalonost, shodno imenu napadača Borusije. Od kako je navukao "žuto-crni" dres nemačkih "milionera" u januaru, Norvežanin je neumoljiv, na 40 mečeva postigao je ukupno 44 gola, u ovoj sezoni na 13 čak 17 golova, u Ligi šampiona za Salcburg i Dortmund na 12 utakmica u Ligi šampiona mrežu je zatresao 16 puta (po osam za svaki klub).

Pritom, samo su Del Pjero (1995/96, 96/97) i Kristijano Ronaldo (2013/14, 14/15) pogađali u svakom od prva četiri kola Lige šampiona u dve uzastopne sezone, a ako napadač Dortmunda postigne gol i u narednom meču protiv Lacija biće jedini koji je postizao po gol u svakom od prvih pet mečeva u grupnoj fazi elitnog takmičenja dve sezone zaredom. Jedina dva meča od 12 koliko je odigrao, a na kojima nije postigao gol su oni na kojima njegova erkipa nije zatresla mrežu: Salcburg protiv Liverpula u poslednjem duelu grupne faze (0:2) i Dortmund u revanšu osmine finala u Parizu protiv PSŽ (0:2). 

Svi golovi Halanda u LŠ

2019/20.

Gr. E: Salcburg - Genk 6:2 (tri gola)

Gr. E: Liverpul - Salcburg 4:3 (gol)

Gr. R: Salcburg - Napoli 2:3 (dva gola)

Gr. E: Napoli - Salcburg 1:1 (gol)

Gr. E: Genk - Salcburg 1:4 (gol)

1/8 finala: Borusija D. - PSŽ 2:1 (dva gola)

2020/21.

Gr. F:Lacio - Borusija D. 3:1 (gol)

Gr. F: Borusija D. - Zenit 2:0 (gol)

Gr. F: Briž - Borusija D. 0:3 (dva gola)

Gr. F: Borusija D. - Briž 3:0 (dva gola)

Igra Haland sjajno i za Norvešku, ali srećom reprezentativci Srbije našli su dobar recept za njega ali i ostale vodeće igrače pa su pobedili u polufinalu baraža. Ipak, Dortmund ima kvalitetnije igrače od selekcije Norveške pa nema sumnje da će Haland nastaviti "brautalno" da cepoa mreže. Na leto će prema prognozama svih biti sigurno najtraženiji igrač na planeti. I najskuplji jer ovako moćnog napadača od 20 godina nema niko, pretpostavlja se da Mančester Siti priprema ponudu za Dortmund koja se ne odbija - 200.000.000 evra.

Najbrže do 15 golova u LŠ

12 - Haland

19 - Soldado, Van Nistelroj

20 - Hari Kejn

22 - Ševčenko

25 - Levandovski

26 - Nejmar

27 - Mbape

29 - Mesi, Benzema

31 - Anri

33 - Raul

41 - Eto

51 - K. Ronaldo

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati