Fudbal

Milan Zarić

24. 11. 2020. 22:56 1

Juve u nadoknadi dobio Mađare, Barsa u osmini finala

Fudbaleri Ferencvaroša nisu uspeli da dođu do velikog iznenađenja, iako su do 92. minuta imali pozitivan rezultat, pošto je Juventus na svom terenu slavio sa 2:1. Kiks nije dozvolila ni Barselona, koja je pobedom nad Dinamom u Kijevu (4:0) prošla u osminu finala, dok su sigurne pobede ostvarili Borusija iz Dortmunda, Lacio i Mančester junajted.

Juventus je kao veliki favorit ušao u duel sa mađarskim prvakom, a budući da je bio jači i za Kristijana Ronalda, pre meča se činilo da se pitanje pobednika neće postavljati.

Međutim, nije sve počelo kako je planirao trener "stare dame" Andrea Pirlo, budući da je njegov tim morao da juri prednost Ferencvaroša od 19. minuta, kada je Uzuni pogodio mrežu Ščešnog i proslavio ga kao Kristijano Ronaldo.

Bila je to bačena rukavica u lice portugalskom superstaru, koji je odgovorio izazovu i u 35. minutu je posle asistencije Huana Kvadrada uspeo da donese izjednačenje.

Takav rasplet je, činilo se tada, nagovestio da će Juventus do kraja da preokrene i rutinski da slavi, ali se igrači Ferencvaroša nisu dali. Odolevali su gosti, u sudijsku nadoknadu su ušli sa egalom, pa je izgledalo da će doći do velikog boda.

Ali, iznenađenje nije dozvolio Morata, koji je u 92. minutu posle asistencije Kvadrada, druge na ovom meču, doneo pobedu Juventusu i odveo ga u osminu finala Lige šampiona.

A u noklaut fazi je i Barselona, koja je lišena pomoći Lionela Mesija, ubedljivo u gostima savladala Dinamo iz Kijeva sa 4:0. Ukrajinci su se držali u prvom poluvremenu, ali se u nastavku njihova igra raspala i spasa nije bilo.

Dest je u 52. minutu doneo prednost Kataloncima, da bi samo pet minuta kasnije Brajtvajt duplirao vođstvo i praktično rešio pitanje pobednika. Ali, tu nije bio kraj goleadi, jer je Brajtvajt u 70. minutu iz penala dao novi gol, da bi tačku na meč stavio Grizman u 92.

Ubedljiva je bila i Borusija iz Dortmunda, koja je sa 3:0 savladala Klub Briž. Lacio je sa 3:1 donio Zenit, dok su domaćini zabeležili pobede i u grupi H.

Mančester junajted nije imao milosti prema Bašakšehiru - 4:1, a Pari Sen Žermen je golom Nejmara pobedio Lajpcig sa 1:0.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati