Fudbal

Milan Zarić

31. 10. 2020. 18:55 1

Partizan posle tri meča pobedio u Superligi!

Fudbaleri Partizana uspeli su da prekinu lošu seriju, pa su slavili u Superligi Srbije posle tri meča u kojima nisu osetili slast pobede. U Humskoj su slavili sa 2:0 protiv Mačve golovima Bibrasa Natha sa penala i Lazara Markovića.

Crno-beli su u lošem raspoloženju dočekali duel sa Šapčanima, budući da su u prošlom kolu izgubili od Radničkog u Nišu, a prethodno nisu mogli do pobeda protiv Crvene zvezde i Metalca. Dakle, cilj izabranika Aleksandra Stanojevića je bio jasan, pobeda je bukvalno bila imperativ na ovom meču, a do nje je "parni valjak" i došao. Ali, nije moglo bez problema.

Nedaće za Stanojevićev tim su se rađale još pre početka meča, budući da Bajbek zbog povrede na treningu nije mogao da nastupi protiv Mačve, dok je pred sam meč Vladimir Stojković dobio visoku temperaturu.

Međutim, trudili su se crno-beli da to na njih ne utiče, već su od početka krenuli da napadaju protivnika. Prvu veliku šansu je imao Holender, koji je u drugom minutu pogodio stativu, da bi 60 sekundi kasnije Asano promašio zicer.

I nakon tih promašenih šansi ušlo se u neku letargiju, crno-beli više nisu bili ubojiti kao u uvodnim minutima, pa je Mačva lako odolevala do kraja prvog poluvremena.

Nije bilo golova u prvih 45 minuta, ali se sve promenilo u 47, kada je dosušen penal za Partizan. Igrao je rukom Obrovac posle centaršuta, pa za sudiju nije bilo dileme. Pokazao je na belu tačku, a siguran egzekutor je bio Natho, koji je i poveo Partizan ka pobedi.

Tačku na meč je stavio Lazar Marković u 71. minutu. Sačekao je bri krilni napadač odlično dodavanje u prostor, lako se oslobodio Obrovca, zatim je zaobišao i golmana Gordića, te je loptu lako poslao u mrežu.

Tako je doneo pobedu "parnom valjku", ali je i prekinuo lošu seriju od tri utakmice bez pobede u domaćem prvenstvu. Ovim trijumfom je Partizan ostao treći sa 26 bodova (tri manje od Vojvodine), dok je Mačva poslednja sa svega pet poena.

PARTIZAN – MAČVA 2:0 (0:0)

Stadion: FK Partizan. Igrano bez navijača. Strelci: Natho u 47. iz penala i Marković u 71. minutu. Sudija: Milan Mitić.

PARTIZAN: N. Stevanović – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović (od 55. Urošević) – Natho, Zdjelar – F. Stevanović (od 69. Lutovac), Pavlović (od 46. L. Marković), Asano – Holender (od 83. Šćekić).

MAČVA: Gordić - Dabić, Mijailović, Marković (od 91. Vujičić), Božić (od 91. Mijailović) – Ivić, Obrovac, Knežević, Adamović – Tripković (od 65. Ortiz), Zukanović (od 81. Mihajlović).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati