Fudbal

Direktno.rs

29. 10. 2020. 22:08 4

Stanković: Ovo je Zvezda kakvu želim

Dejan Stanković je zbog kazne meč odgledao iz lože, ali imao je mnogo razloga za zadovoljstvo jer je Crvena zvezda odigravši najbolju utakmicu od kako je on trener deklasirala Slovan Liberec i igrom i rezultatski 5:1.

- Jedno lepo veče za svakog zvezdaša, ali prve čestitke idu kapitenu, momcima i svima u stafu, svima u klubu. Jer, ovo je put koji smo zacrtali od početka. Bitno je da verujemo kao što smo mi verovali večeras. Utakmicu smo mnogo dobro spremili, što se videlo večeras. Do detalja. I momci su bili perfektni. U svakom meomtnu su znali šta rade i onda se desi ovakvo veče. Neću prestati da žalim za navijačima. Večerašnja utakmica pred 55.000 "Delija" ne znam šta bi to bilo. Voleo bih da sve prestane i da se zvezdaši sjure na Marakanu. Momcima sve čestitke. Preponosan sam na njih, to su moji lavovi, veliki ljudi - hvalio je Stanković posle meča.

Igračima nema šta posebno da priča.

- Zaslužili su ovakvu utakmicvu, rade pošteno, vole dres, klub, poštuju navijače. Ovo je potvrda zalaganja, odricanja i idemo dalje. Nekad će biti teško, nekad lepo i od našeg cilja ne odustajemo. Preponosan sam.

Uz neke sitne propuste, Zvezda je odigrala meč na visokom nivou, u jakom ritmu, dobroj tranziciji, individualnim majstorijama.

- Ovo je Zvezda kakvu želim. Imamo pošten odnos, čist odnos od prvog dana. Umemo da istrpimo kritiku, a ona je bila i zaslužena, ali i da isčistimop glavu i idemo napred. Nije lako istrpeti sve kritike, ali ova grupa može mnogo. Rekao sam im posle meča da ću sad biti i strožiji jer sam video šta sve mogu. Podižemo lestvicu i to je dobro.

Aleksandar Katai je briljirao.

- "Mađiko", šta reći. Znam da "Ale" ne bi sad dozvolio da ga hvalim. On voli grupu, on to radi zbog svih nas, na kraju za sebe. Sale je jedan lider, majstor. Ne treba da zaboravimo sve ostale, one starije Milana, Rodu, Miluna, koji su predvodnici mlađima.

Stanković je morao sve vreme da bude na tribini, nije mogao ni u poluvremnenu da ode u svlačionicu ali nije bilo ni potrebe jer je Nebojša Milošević vodio meč po dogovoru.

- Ma, Miloške je fenomenalno odradio posao "10 od 10". Već je počeo da unosi slike svoje u kancelariju, počeo sam da se plašim. Naravno, šalim se, ceo staf je spremio utakmicu kako treba, ali to nije to ako igrači ne odigraju i ispoštuju zamisli. Ja sam sam kao duh bio u loži, malo sam se drao, svi su me čuli. Imao sam komociju da gledam i uživam u meču.

Stanković nije odgovorio na provokaciju da je Zvezda odigrala najbolji meč kad on nije sedeo na klupi, ali isto tako za rezultat u Gentu saznao je tek posle meča.

- Nisam nijednom pogledao rezultat. Rekli su mi na kraju 4:1, gledam samo nas, ne zato što sam prepotentan već zato što sam koncentrisan na svoj tim.

Ubedljiva pobeda, otvara proleće

- Rekao sam i pre meča da je cilj da prezimimo u Evropi. Ovo je jedna od preostalih utakmica.

Kao trener je upisao najefikasniju pobedu Zvezde u grupnoj fazi, a kao igrač ima i onih 4:0 protiv Kajzerslauterna. Draža je ipak ova.

- Živim u stvarnosti. Ono je ispisano davno, a ovo je fenomenalno - zaključio je Stanković i dodao - Preponosan sam na sve, ovi igrači su moji lavovi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati