Fudbal

Direktno.rs

29. 10. 2020. 20:46 1

LIGA EVROPE Moćna Zvezda pregazila Liberec

Crvena zvezda je u najboljoj partiji ove sezone deklasirala Slovan Liberec 5:1 (2:1) u drugom kolu grupe "L" Lige Evrope i otišla na drugo mesto u grupi jer je Hofenhajm ubedljivo savladao Gent 4:1.

Bez Dejana Stankovića koji je zbog isključenja u Nemačkoj bio na tribinama, Zvezda je na krilima fantastičnog Aleksandra Kataija koji je bio nezaustavljiv očitala lekciju Česima ostvarivši najubedljiviji trijumf u grupnoj fazi. "Puštao je kišu" Katai, urnisao je driblinzima i pasovima u prostor odbranu Slovana koja nije imala rešenja za njega. Imao je veliku pomoć u Mirku Ivaniću koji je inteligentno koristio svaki pedalj terena, El Fardu Ben je poput pantera koristio svaku šansu i kad se tome dodaju izvanredne partije po stranama bekoma Milana Gajića i Milana Rodića onda jedna ratoborna ali skromna ekipa Libereca više i nije mogla.

Ni nova kardinalna greška Seku Sanoga koji se opet neshvatljivom greškom častio Čehe za gol i uneo nemir nije zaustavila Zvezdu. Dva gola Bena, stativa Kataija, još tri prilike nisu bile odraz rezultata na poluvremenu 2:1. Razloga za zebnju bilo je samo do 50. minuta. Katai je odlučio da sve sam rešava, učestvovao je god trećeg gola Gajića, pa je iz solo prodora postigao četvrti pogodak i zatvorio meč. Tačku na "i" stavio je Dijego Falćineli. Maestralna partija Zvezde, sve je funkcionisalo kako treba, kad su asovi raspevani onda je i rezultat povoljan. Ako se ponovi ovakva igra i pobedi Gent, onda će proleće biti još bliže.

Dejan Stanković je dobro "namestio" meč, iskoristio je individualni kvalitet i upakovao ga u timski, pa je i konačan rezultat za ponos. Još kad bi Sanoga vratio u prvi kolosek sve bi za nijansu bilo sigurnije.

Kraj drugog poluvremena 5:1

89. minut: Željko Gavrić propušta da postigne šesti gol, a svi na stadionu ovacijama ispraćaju Kataija.

73. minut: Mijat Gaćinović postiže treći gol za Hofenhajm u Gentu, Nemci hitaju ka drugoj pobedi u grupi.

70. minut GOOOL Dijego Falćineli. Italijanski napadač potpaljuje "petardu" Česima posle kornera, lep trzaj glavom i lopta je u mreži. Šesi su nokautirani, Zvezda će sigurno iskoristiti ovu situaciju da još koji put zatrese mrežu.

67. minut: GOOOOL Aleksandar Katai. Pušta kišu Katai večeras na Marakani. Krenuo je sam od 40 metara, niko nije mogao da ga zaustavi a onda je levom prebacio golmana Ngujena za čini se ubedljivu pobedu. Sa ovakvim "Magikom", ovaj Slovan je nemoćan protiv Zvezde.

62. minut: Neoprezan faul Milunovića na 16 metara. Mara sjajno prebacuje živi zid, ali Milan Borjan fenomenalno brani!

58. minut: Opet Katai šalje prave lopte, Ivanić je uspeo da centrira ali Ngujen stiže do lopte pre Bena.

57. minut: Kakva šansa Kataija! Sevnula je kontra, Kataii je krenuo sam na golmana i kada je hteo da gurne loptu do usamljenog Falčinelija, Matušek je uklizao i uz pomoć golmana sprečio novi gol.

52. minut: Hofenhajm u Belgiji povećava prednost na 2:0. Grilič je bio strelac i ovaj rezultat ide na vodenicu Zvezde koja ako se ovako mečevi završe ide na drugu poziciju na tabeli grupe "L".

50. minut GOOOOL Milan Gajić. U Kataija je i nož i pogaša večeras, nanizao je nekoliko igrača, odigrao do Bena koji je bio izblokiran ali se lopta odbila na desnu stranu gde se stvorio Milan Gajić i sjajnu igru krunisao pogotkom. Čudna odluka Ngujena da napusti gol liniju i izađe na visinu penala olakšala mu je posao. Gol u pravo vreme za mirniju igru u nastavku.

47. minut: Milan Borjan je dobio udarac u rebra posle intervencije ali nastavlja sa igrom.

Česi su krenuli sa centra. Nije bilo izmena. Dejan Stanković bi trebalo da bude zadovoljan igrom ne i jeftino primljenom golu.

Kraj prvog poluvremena 2:1

Crvena zvezda odlazi na odmor sa minimalnom prednošću od 2:1, jer je Seku Sanogo upropastio sjajno poluvreme crveno-belih. Sa raspevanim Kataijem, Ivanićem, Benom, marljivim Nikolićem, eksplozivnim Gajićem i Rodićem, Zvezda je deklasirala samo čvrste goste iz Češke. Dva sjajna gola Bena, stativa Kataija, tri zicera je u neizvesnost vratio Sanogo bizarnom igrom. Šta vredi što uzme deset duela kad pokloni loptu a zatim se slabo pozicionira i sve uprska. Zvezda je kvalitetniji rival, to je svima jasno, Katai pravi veliku razliku na terenu, ali rezultat nije ekvivalentan prikazanom. Česi su imali jedan šut u okvir gola i nisu omanuli, Zvezda je šutirala 13 puta, pet u okvir gola. 

44. minut: Kakav zicer promašuje Ivanić!!! Ben i Rodić su odradili sve, Ivanić je bi9o sam na osam metara ali je prebacio loptu preko prečke. Veliki promašaj.

41. minut: Matušek smanjuje na 2:1. Asistent je Seku Sanogo, iskusni vezista je kao u Nemačkoj poklonio loptu rivalu na 16 metara, zatim nije ispratio igrača Libereca koji je sa 16 metara pogodio sam ugao. Bio je to prvi udarac Čeha u okvir gola. Šteta, Česi se vraćaju u igru a trebalo je da gube bar tri razlike.

38. minut: Katai lomi stativu! Velika je šteta što nije bar 3:0. Katai igra briljatno, nezaustavljiv je. Prošao je lako rivala a onda sa 20 metara opalio projektil koji je "polomio stativu". Ivanić je pokušao odbitak da iskoristi, ali nije uspeo.

35. minut: Pratimo dešavanja u Belgiji a tamo je dosuđen novi penal. Ovog puta za Hofenhajm. Nemci nisu Belgijanci, Isak Belfodil dovodi Hofenhajm u vođstvo 1:0.

33. minut: Ivanić pokušava posle kornera ali lopta odlazi pored gola.

30. minut: Zvezda za sada kontroliše i igru i rezultat, iskoristila je sve prednosti u kvalitetu, glavni asovi Katai, Ivanić i posebno El Fardu Ben su jako dobro raspoloženi, odlično igraju Gajić i Rodić, pa je možda i šteta što prednost nije veća. Slovan Liberec je pokazao samo fizičku snagu, ali po kvalitetu je daleko od našeg kluba.

29. minut: Prva šansa za Slovan. Helal je dobio odličan cenatršut sa leve strane, štoperi su ga ostgavili samog ali je šutirao glavom iznad prečke.

23. minut: Nova prilika za Zvezdu, Falćineli sa 16 metra šutira iznad prečke.

22. minut GOOOOL Opet El Fardu Ben! Briljantna akcija, Milan Rodić je prbacio dva igrača po levoj strani i očistio put Mirku Ivaniću koji igra maestralno večeras. Zvezdina "četvorka" je sjajno sačekao da Falćioneli otvori prostor Benu, pravovremeno poslao pas a El Fardu Ben u 101. meču u dresu crveno-belih zakucao lopu u mrežu sa sedam-osam metara.

16. minut: Na stadionu "Rajko Mitić", Zvezda je posle furioznog starta, vođstva ostavila Slovan Liberec da napadne i proba iz tranzicije. Mirko Ivanić je iskosa pokušao ali Ngujen brani. Biće korner.

14. minut: Pratimo dešavanja i u Gentu, tamo je Jeremčuk promapio penal za Gent, pa je ostao 0:0. 

9. minut: Ngujen spasava Slovan. Sjajno igra Zvezda, Slovan je u nokdaunu, Gajić je ostavio Nikoliću loptu kao na tacni na nekih 12 metara ali je golman Ngujen ušao u šut i odbranio zicer. Pokuša je opet NIkolić ali su se gosti spasili.

7 minut GOOOL. El Fardu Ben. Crvena zvezda je pritisla poslednju liniju Slovana, posle pokušaja Kataija loptu su gosti izbili na levu stranu, Milan Rodić je uputio odličan centaršut a El Fardu Ben glavom sa pet metara pogodio je mrežu. 

1. minut: Zvezda kreće ofanzivno, posle 28 sekundi El Fardu Ben šutira pored gola Slovana.

Meč je počeo, Zvezda kreće sa centra.

Iznenadio je trener Zvezde ponovo, ostavio je Strahinju Erakovića na klupi, vratio formaciju na 4-2-3-1 kako bi poslao na Čehe udarni napadački kvartet Ben - Katai - Ivanić - Falćineli.

Igrače Slovana dočekala je velika koregrafija preko celog severa koju su navijači Crvene zvezde postavili pa su napravili poneki selfi.

Crvena zvezda - Slovan Liberec 5:1 (3:1)

Strelac: El Fardu Ben u 7. i 22, Gajić u 50, Katai u 67, Falćineli u 70. za Zvezdu, a Matušek u 41. minutu za Slovan Liberec. Stadion: "Rajko Mitić". Bez prisustva publike. Sudija: Fabio Verisimo (Portugalija). Žuti karton: Borjan (C. zvezda).

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 75. Gobeljić) - Nikolić, Sanogo - Ivanić (od 83. Gavrić), Ben (od 83. Petrović), Katai (od 87. Pankov) - Falćineli (od 87. Vukanović).

Slovan Liberec: Ngujen - Mikula, Tijani, Čaluš, Sadilek - Moskera (od 90+1 Fukala), Mara (od 90+1 Barac), Hromada (od 86. Šulc), Koščelnik - Jusuf Helal (od 75. Rabušić), Matušek (od 75. Beran).

Liga Evrope, grupa "L"

Drugo kolo

Crvena zvezda - Slovan Liberec 5:1 (2:1)

Gent - Hofenhajm 1:4 (0:1)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati