Fudbal

Direktno.rs

29. 10. 2020. 15:28 2

KAZNE "Večiti" 1,3 miliona, Terzić 200.000, postupci protiv Vazure i Vuletića

Fudbalski klub Partizan će platiti kaznu od 1.000.000, Crvena zvezda 300.000, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić 200.000 dinara, dok su još uvek vode postupci protiv generalnog direktora Partizana Miloša Vazure i potpredsednika Vladimira Vuletića, epilog je za sada kazni Disciplinske komisije FS Srbije za propuste i izjave posle 163. večitog derbija.

Očekivalo se da generfalni direktor Miloš Vazura bude sankcionisan zbog komentarisanja suđenja ali i širenja neistina po članovima 85 i 87 Disciplinskog pravilnika ali glavni disciplinac Ivan Nikolić nije dobio Vazurinu dodatnu izjavu kao ni sudije Novaka Simovića, delegata Branika Stojakovića i pomoćnik sudija Dalibora Đurđevića, Milovana Ristića i četvrtog arbitra Miloša Milanovića. Ukoliko ne otkrije ime osobe koja je po njemu "zvala sudiju na poluvremenu utakmice", onda mu sleduje novčana kazna i vremenska suspoenzija od šest meseci do godinu dana.

Na osnovu prijave igrača Crvene zvezde Milana Borjana pokrenut je postupak protiv potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića zbog kršenja članova 22 i 23 Etičkog kodeksa FIFA, člana šest Etičkog kodeksa FS Srbije i kršenja članova 79 i 85 Disciplinskog pravilinka FS Srbije, a zbog izjava i objava na druištvenim mrežama.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić se kažnjava sa 200.000 dinara zbog komentarisanja suđenja. On je posle utakmice izjavio da je glavni arbiter meča Novak Simović bio katastrofalan, da je sve sudio u korist Partizana, kao ni da ne zna ko i zašto štiti ovakav Partizan.

Partizan je kažnjen sa milion dinara zbog: slabe organizacije, nepoštovanje mera iz COVID-19 protokola – veći broj lica od dozvoljenog u ložama zapadne tribine, kao i zlupotreba novinarskih akreditacija. Prilikom visine kazne uzeto je u obzir i to da je Partizan ove sezone već nekoliko puta pravio slične prekršaje u organizaciji utakmice. Crvena zvezda se kažnjava sa 300.000 zbog kršenja protokola COVID – 19, konkretno, na klupi za rezervne igrače nisu svi nosili maske i bez maski su lica iz medicinskog tima ulazila na teren tokom utakmice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati