Fudbal

S. I.

28. 10. 2020. 16:47 0

Vazura šest meseci van fudbala, Terzić samo novčano?

Disciplinska komisija FS Srbije sutra će zasedati i odrediti drugi deo kazni za 163. večiti derbi, a sem Partizana za lošu organizaciju kazne čekaju generalne dirtektore Partizana i Crvene zvezde, Miloša Vazuru i Zvezdana Terzića.

Vazuri će disciplinski sudija Ivan Nikolić suditi po dva osnova: komentarisanja suđenja (član 87) i klevete (član 85) pa je moguće da će sem novčane dobiti i vremensku kaznu zabrane rada od šest meseci do godinu dana! Generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića čeka izvesno novčana kazna zbog komentarisanja suđenja i povrede člana 87. mada bi i on prema Disciplinskom pravilniku mogao da bude kažnjen zabranom vršenja dužnosti do šest meseci.

Da podsetimo, Vazura je izjavio posle meča koji je završen 1:1, da je "neko zvao na poluvremenu sudiju Novaka Simovića i da je on posle toga promenio kriterijum", ali je nije otkrio i nalogodavca. Kasnije je rekao da je to čuo u holu na poluvremenu, pa mu tako za klevetu, bar prema Disciplinskom pravilniku, sleduje minimalnih šest meseci zabrane rada. E, sad, trik pitanje: šta je jače Disciplinski pravilnik FS Srbije ili Zakon o radu?

Zakon o radu je stariji, a on kaže da nikome ne može biti uskraćeno pravo na rad. Miloš Vazura je uposlenik FK Partizana i tamo zarađuje platu, nije volonter. Videćemo šta će prvo reći Disciplinska komisija FS Srbije, a zatim, ako dođe do vremenske kazne kako će je Vazura ili Terzić ili obojica istu i odraditi. Jer, treba podsetiti da je Zvezdan Terzić zbog incidenta u Kruševcu (upao u svlačionicu sudiji Santraču) u oktobru 2014. godine bio kažnjen od strane Disciplinske komisije FS Srbije na šest meseci van fudbala pa je dolazio na stadion svaki dan.

- Ne interesuju me odluke Karadžićevih organa - rekao je Terzić i nastavio da obavlja svoj posao, samo što se nije oglašavao u medijima.

Dakle, Vazura i Terzić mogu da se pozovu na Zakon o radu. S druge strane, za lošu sliku koju su poslali posle derbija i koju šalju u poslednje vreme treba da odgovaraju i da budu kažnjeni. Ima li FS Srbije mehanizam kažnjavanja kada su direktori u pitanju? Maksimalne novčane kazne za njih dvojicu i organizatora Partizan će biti sigurno, ali da li će biti dovoljne da ugase plamen vatre koja gori između dve strane Topčiderskog brda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati