Fudbal

Milan Zarić

27. 10. 2020. 20:27 0

POTRES U BARSI Mesi oterao predsednika kluba

Predsednik Fudbalskog kluba Barselona Đozep Marija Bertomeu i ceo njegov Upravni odbor podneli su ostavke i napustiće klub sa "Nou Kampa", navodi se u izveštaju katalonskog lista "Sport". Tako je Lionel Mesi, kapiten Katalonaca, uspeo da istera svoje, budući da je kao uslov za ostanak u klubu naveo smenu Bertomeua.

U ponedeljak ujutro su stigle vesti iz Španije da su vlasti u regionu odbile zahtev kluba za odlaganje izbora o nnepoverenju Bertomeuu, pa je glasanje trebalo da se nastavi narednih nedelja. Međutim, posle najnovije odluke, to neće biti potrebno, budući da je prvi čovek Barse odlučio da se povuče.

"Sport" piše da je takva odluka odneta jer bi glasanje o nepoverenju naškodilo klubu i članovima Upravnog odbora lično, te da će njihov odlazak iz kluba na ovaj način biti dostojanstveniji.

Da podsetimo, pozicija Bertomeua u poslednje vreme je bila pod lupom, budući da su uspesi i rezultati u Evropi izostali, a na sve se nadovezao i sukob sa Lionelom Mesijem, koji je hteo da napusti klub nezadovoljan radom predsednika.

Njegov mandat na čelu Barselone trebalo je da bude okončan sledeće godine izborima koji su zakazani za mart, međutim sve će se završiti mnogo ranije.

Bertomeu je predsednik Barselone bio u dva mandata i očekuje se da će nominovati kandidata za naslednika koji mu je blizak i dolazi iz aktuelnog Upravnog odbora. On je na čelu Barse od 2014. godine, kada je nasledio Sandra Roselja, koji je bio njegov veliki prijatelj i čiji je on bio saradnik.

Sada ostaje da se vidi da li će odlazak Bertomeua navesti Lionela Mesija da se predomisli i ostane u klubu, jer mu ugovor ističe krajem sezone i slobodan je da bez obeštećenja napusti Barselonu!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati