Fudbal

Direktno.rs

21. 10. 2020. 10:05 3

Partizan prijavio Sanoga, a on već prijavljen i čeka ga kazna

Partizan je odlučio da prijavi nekog iz Crvene zvezde posle derbija, ali to nisu generalni direktor Zvezdan Terzić, niti neko drugi iz rukovodstva sa kojim se 72 sata vodi rat saopštenjima uz razne kvalifikacije, već Seku Sanogo, vezista crveno belih koji je umalo nije iskopao oko Sejdubi Sumi.

Autogol je najblaža reč za ovaj "fudbalski" potez uprave crno-belih, koji je otkrio "Sportski žurnal". Cinizam je nešto jači izraz, jer koliko god je vezista iz Obale Slonovače bio grub, neoprezan tokom meča, bezobrazan posle isključenja kad je pokazao nekome u loži rednji prst, jedino što nije namerno uradio jeste da - nije imao NAMERU da povredi Sumu.

Da li je Sanogo zaslužio crveni karton i pre nego što mu ga je Novak Simović pokazao? Da, zaslužio je. Da li je bio bezobziran u nekim startovima? Da, bio je. Da li je nekažnjeno NAMERNO udario Asana u sprintu? Da, snimak jasno govori. Da li je pokazao srednji prst pri izlasku sa terena? Da, postoji dokaz. Sanogo će zbog isključenja, ali pre svega zbog nesportskog ponašanja (srednji prst) biti kažnjen jer je već prijavljen od nadležnih organa. I nagađa se da ga po discipolinskom pravilniku, zbog isključenja i nesportskog ponašanja, čeka minimum četiri utakmice neigranja. 

Da li je namerno udario Sumu u oko? E, to jedino nije. Snimak sve govori (na snimku 0,46), ko god zna fudbal jasno vidi da je slučajno zakačio prstima Gvinejca po licu, odnosno pogodio ga u oko. I na sreću po obojicu, Suma neće imati veća oštećenja oka, ali će morati da pauzira mesec dana. Šteta za njega, za Partizan možda i veća jer u ovom času, kad nema više Umara Sadika, Gvinejac je jedini vezista koji pravi razliku.

Da li su tukli i Sanoga? Da, tukli su ga. Da li su mu pretili iz lože Partizana sa tribina? Da, pretili su da će ga naći u gradu. Da li ga jedan visoki funkcioner od Banovog brda i opet nesmotrenog starta nad Docićem (na snimku 3,29) razvlači danima i vređa po društvenim mrežama? Da, vređa ga.

I na kraju poslednje pitanje, da li je Partizan morao da se spusti još niže i prijavi Sanoga zbog povređivanja Sume? Ne, nije smeo to da uradi, jer valjda u upravi kluba postoje i neki ljudi koji znaju fudbal, pravila. Znali bi da će Sanogo skupo da plati ceh na 163. večitom derbiju koji će za njega biti i poslednji jer mu za dva meseca ističe ugovor o pozajmici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati