Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Fss.rs ]

07. 10. 2020. 15:42 0

Mitrović: Spremni smo. Tadić: Nema improvizacije

"Bilo bi lepo da se posle 20 godina plasiramo na Evropsko prvenstvo, mi smo spremni, maksimalno motivisani. Ne verujem da će utakmica biti lepa za oko, više taktička, na rezultat. To je normalno, ulog je veliki", poručio je iz Norveške napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović.

Srbija sutra u Oslu od 20.45 (tv prenos Nova S) igra polufinalni meč baraža Lige Nacija protiv Norveške i nada se da će pobedom u novembru dočekati duel sa Škotima ili Izraelcima za plasman na EURO. Najbolji strelac srpske reprezentacije Aleksandar Mitrović ima veliku želju da posle nastupa na Mundijalu u Rusiji 2018. zaigra i na EURO 2021.

- Znamo koliko je utakmica važna, ne samo za nas, nego i za celu državu. Imamo veliku odgovornost. Dugo sam ovde i dres reprezentacije je jako težak. Lepo je kad se pobeđuje, ali je još teže kad se gubi. Očekivanja naroda su uvek velika, morate da se nosite sa kritikama kad ne ide. A, svi želimo najbolje za našu zemlju. Sigurno da bi lepo bilo da se posle 20 godina plasiramo na Evropsko prvenstvo i da vežemo dva velika takmičenja. Mi smo spremni, maksimalno motivisani. Svako od nas voli da igra velike utakmice, naročito za svoju zemlju - poručio je Mitrović.

Napadač Fulama ceni udarnu pesnicu norveškog tima Erlinga Halanda.

- Pored Halanda, tu su i Serlot, King, Edegard... Dosta dobrih igrača imaju napred. Kao tim su dobri, igraju čvrst fudbal. Ne verujem da će utakmica biti lepa za oko, više taktička, na rezultat. To je normalno, ulog je veliki - zhaključio je Mitrović.

Dušan Tadić respektuje rivala.

- Kvalitetna su ekipa. Dosta se govori o njihovim napadačima. Haland je već duže vreme u centru pažnje. Vidimo da mu dobro ide i biće jedan od onih u njihovom timu o kojem ćemo morati posebno da vodimo računa. Imamo respekt, ali ipak smatram da će rezultat u dobroj meri zavisiti od nas. Ako uđemo dobro u meč, brzo uspostavimo kontrolu, možemo da se nadamo prolasku u finale - kaže Tadić.

Ključevi prolaska dalje su takođe poznati.

- Nema improvizacije, kompletan tim mora da bude disciplinovan. Siguran sam da je motiv kod svih momaka u našoj reprezentaciji maksimalan. Plasman na Evropsko prvenstvo je naš zajednički san. I ono što uvek apostrofiram kao vrlo važnu stvar u modernom fudbalu - trčanje i kretanje. Bez toga biće teško napraviti pozitivan rezultat u Oslu. Saglasan sam sa Mitrom da ova reprezentacija ima mnogo iskusnih i kvalitetnih igrača, igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice i to može da bude samo plus za nas pred sutrašnji duel - dodao je as Ajaksa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati