Fudbal

S. I.

22. 09. 2020. 11:12 2

BRUKA Partizan - Zvezda 3:2 u prijavama disciplinskoj FSS

Nema mira na Topčiderskom brdu, Crvena zvezda i Partizan su zbog komentarisanja suđenja na utakmici crno-belih protiv Zlatibora ponovo prijavljeni disciplinskoj komisiji FS Srbije.

Direktor Superlige i Prve lige Srbije Aleksandar Pivić mora da se bavi i ovom vrstom posla jer "večiti" ne haju mnogo za kazne, imaju novca na pretek da ubacuju u kasu Saveza, pa pišu saopštenja i kad ima i kad nema potrebe za tim. Partizan je uprkos pobedi iz penala za koji je čak i Zdravko Jokić komentarišući na tv "Arenasport" rekao da ne postoji, morao da se oglasi na svom zvaničnom tviteru nalogu porukom "Nastavak krađe od strane FS Srbije, još jedan neuspešan pokušaj da se spreči pobeda".

Crvena zvezda je zatim izdala saopštenje u kojem je komentarišući nepostojeći penal tražila i ostavku čelnika Sudijske komisije Milana Karadžića koji navodno pomaže crno-belima i "otima bodove drugima zbog Partizana".

- Prijavio sam Crvenu zvezdu i Partizan disciplinskim organima zbog komentarisanja suđenja na utakmici Zlatibor - Partizan - potvrdio nam je Aleksandar Pivić.

Juče je potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić izdao novo saopštenje u kome je u svom provokativnom, uvredljivom stilu govorio o Crvenoj zvezdi, generalnom direktoru Zvezdanu Terziću, golmanu Voždovca, ali ono ne ulazi na ovu prijavu. Da li će neko od prozvanih prijaviti Vuletića, ostaje da se vidi.

U prvih osam kola, Crvena zvezda je lider Superlige sa 24 boda, Partizan zaostaje šest bodova. Međutim, u prijavama disciplinskim organima crno-beli vode sa 3:2. Crno-beli su prijavljivani disciplinskim organima FSS zbog komentarisanja suđenja na utakmicama Napredak - Partizan, Proleter - Crvena zvezda i Zlatbor - Partizan, a crveno-beli za svoja viđenja arbitraža na utakmicama Napredak - Partizan i Zlatibor - Partizan. Vidi se da se "večiti" manje bave sobom i svojim dvorištem već više komšijskim. Ako neko prijavi Vuletića crno-beli će povesti sa "ozbiljnih 4:2".

A, da nezadovoljstvo suđenjem može da bude spakovano na drugi način, da se pročita između redova poruka a da se (verovatno) ne ode na disciplinsku, pokazao nam je potpredsednik Spartaka Branislav Savić, jer se i na meču videlo da je pobednosni gol Proleter postigao iz ofsajda.

- Evidentno je da je igrač Proletera koji je postigao pogodak bio u nedozvoljenoj poziciji. Nije nam prijatno, ali se ne ljutimo na sudije, jer smo sigurni da ne postoji namera. To je najvažnije! Ljudski je grešiti i ljudski je praštati. Sudijska ekipa Anđelovski, Potočan, Beljin nije imala nameru da ošteti Spartak i to je ono što u naše redove unosi mir, bez obzira na gorak ukus u ustima - poručio je Savić a onda bio i malo direktniji u pritužbi - Svedoci smo da je u poslednje vreme postalo popularno da se posle svake utakmice izdaju neka saopštenja i da vlada mali rat saopštenjima. To od nas nećete videti i mi nećemo pisati ništa na tu temu. Ko misli da je to put za uspeh, neka radi tako. Bitno je da nema namere. Mi smo i u prošlom kolu izgubili bodove kada je u 94. minutu dosuđen diskutabilan jedanasterac za Novi Pazar, pa nismo dizali prašinu i odmah osuđivali sudije. Prati nas neka zla kob sa tim suđenjem, ali nema predaje.

Nema predaje, kažu to i u Partizanu i u Crvenoj zvezdi, zato ne očekujemo da se duhovi smire već naprotiv da se rasplamsavaju i to kako bude odmicala sezona. Jer, loše odluke, a ukazivali smo na njih, vezane za megalomalnsko proširenja liga u doba pandemije, ukidanje finansijskog aspekta u licenciranju, opštem siromaštvu klubova i velikom broju klubova koji ispadaju, mogu da proizvedu samo probleme, pritužbe na suđenje, neplaćanja igrača, smene trenera... 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati