Fudbal

S. I.

21. 09. 2020. 11:16 1

Nije FalŠineli, već golgeter za Zvezdu

Dijego Falćineli je zbog promašenog penala na Kipru u penal seriji protiv Omonije zajedno sa Milošem Degenekom bio je označen kao veliki krivac, bio isprozivan, kritikovan čak i prekršten u "FalŠinelija". Međutim, italijanski napadač je već protiv Voždovca (6:0) sa dva majstorska gola potvrdio svima znani kvalitet i samo pokazao daretko ko može da pravi razliku sa jednim treningom, nedovoljno spreman i bar malo uigran.

Poluvolej iz klinča sa igračem Voždovca za debitantsku golčinu, pa zatim trzaj glavom, onaj školski posle kornera za "dopletu", rezultat su nekoliko treninga po povratku sa Kipra. Sigruno su napadaču, koga su u Crvenoj zvezdi skautirali još pre pret godina kada su igrali protiv Sasuola, dali veliku dozu samopouzdanja i jedno malo olakšanje. Ne treba mnogo vremena kvalitetnom igraču da dođe sebi, ali ne može, kako se žargonski kaže za nedovoljno spremne igrače, "s plaže" da zaigra i briljira. To nije prirodno a moguće je, primer je bio prošle godine Mateo Garsija protiv Jang Bojsa.

Vidi se da je Italijan spreman za 45 minuta i da je verovatno trener Dejan Stanković pogrešio što ga je u Nikoziji gurao u vatru krajem drugog dela i u produžecima, a što ga nije sačuvao od onakve zle sudbine koju posle toga samo golovi u važnim mečevima mogu da promene. I za to je potrebno vreme, a Dijegu rehabilitaciju olakšava što nema publike na stadionu. Postoji jedno pravilo starijih trenera: kad dovedete pojačanje, onda ga ili ubacite od prvog minuta pa koliko izdrži ili ga uopšte ne stavljate u tim.

Falćineli jeste u Nikoziji bio Falšineli. Međutim, on nije Falšineli jer Crvena zvezda od njega može da ima samo koristi. On je napadač koji pravi razliku u Srbiji, može sigruno i protiv Ararata ili Celja, može i protiv mnogo jačih od mogućih rivala crveno-belih u plej-ofu za Ligu Evrope.

- Što se Falćinelija tiče, nisam pobornik ni da kudim, ni da hvalim. Protiv Čukaričkog je praktično „iz aviona“ došao na utakmicu, promašio je penal protiv Omonije, dešava se. Ako u kontinuitetu bude efikasan, biće dobro. Ima kvalitet, ali tek posle reprezentativne pauze možemo da očekujemo njegovu pravu formu. Pavkov mora da uđe u meč formu. Mi nemamo prijateljske utakmice sad, niti postoji liga rezervnih timova, pa moramo kroz takmičarske mečeve da ga uvodimo u pun ritam - komentarisao je umesto Stankovića njegov pomoćnik Miloš Milojević.

Šteta je samo što je Crvena zvezda zakasnila sa formiranjem tima, posebno sa konceptom napadača jer da je bila jasnija sudbina Ričmonda Boaćija, Milana Pavkova, Alekse Vukanovića, Tomanea i Nikole Krstovića. Tada bi na vreme došao novi špic, Makeda ili Falćineli, a onda bi gotovo izvesno danas pričali o plej-ofu za Ligu šampiona.

Žreb je bio jako naklonjen Crvenoj zvezdi ove godine, šteta što su neke okolnosti (povrede) i neke odluke (klub) uticale na neuspeh u Nikoziji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati