Fudbal

Milan Zarić

20. 09. 2020. 22:55 0

Šestica Zvezde posle Omonije, Falćineli dao dva gola

Fudbaleri Crvene zvezde su u osmom kolu Superlige Srbije na stadionu "Rajko Mitić" savladali Voždovac sa 6:0, čime su pokušali barem malo da izleče rane nastale zbog eliminacije iz Lige šampiona. Ovaj meč će ostati upamćen po tome što je prve golove u crveno-belom dresu postigao Italijan Dijego Falćineli.

Crveno-beli su produžili seriju pobeda u domaćem prvenstvu, jer su upisali i osmu pobedu, do koje su došli bez imalo problema.

Da će tim Dejana Stankovića da se raduje, bilo je jasno već posle prvog poluvremena, kada se mreža "zmajeva" tresla tri puta. Prvi put se to desilo u 17. minutu, kada je posle dugog napada centrirao sa leve strane Milan Rodić, pronašao je Dijega Falćinelija, koji je iz ne tako lake pozicije volejom zatresao mrežu.

I to je bio samo uvod u goleadu, budući da je četiri minuta kasnije Zvezda duplirala prednost. Ovoga puta u glavnoj ulozi se našao mladi Željko Gavrić, koji je na 25 metara primio loptu, fintom telom se oslobodio čuvara, te je poslao projektil ka golu protivnika. Golman je bio nemoćan i to je bio jedan od najlepših golova ove sezone.

Tačku na meč su crveno-beli stavili su 42. minutu, kada je Falćineli kompletirao odličnu partiju. Posle kornera Kange se odlično iskrao, pritrčao je na prvu stativu, odakle je savladao Prekovića i rečio sve dileme.

Ipak, fudbaleri Crvene zvezde se time nisu zadovoljavali, pa su u nastavku dali još dva gola. Najpre je Veljko Nikolić poslao bombu 56. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Mirko Ivanić odveo Zvezdu na 5:0.

Konačan rezultat postavio je Milan Pavkov u prvom minutu sudijske nadoknade, što je njegov prvi gol ove sezone, u kojoj se nije naigrao.

Na taj način su se crveno-beli učvrstili na prvom mestu superligaške tabele sa maksimalna 24 boda, te sada imaju šest više od Partizana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati