Fudbal

S. Ilijoski

18. 09. 2020. 16:44 5

Deki, tražio si Milojevu sreću - dobio si i više

Crvena zvezda će u plej-ofu za Ligu Evrope igrati protiv najlakšeg mogućeg rivala iz slabijeg šešira i zaista bi poraz od Celja ili Ararata, bez obzira što se igra na njihovom terenu, bio neuspeh.

Zvezda je imala ponovo sreće u žrebu kao u nijednoj sezoni pre. Prvo "moćna" Evropa sa Gibraltara, pa Tirana, onda skromna Omonija koja se pokazala, nažalost, kao voćka čudnovata za srpskog prvaka i na kraju balade Jermeni čiji gol čuva Stefan Čupić ili senzacionalni prvak Slovenije.

Trener Dejan Stanković je pred start sezone na jednom presu poželeo samo 10 odsto sreće koje je imao prethodnik (nije tada pomenuo ime Vladanu Milojeviću). Samo 10 odsto i grupna faza je u rukama. A, Stanković nije dobio 10, već 110 odsto Milojeve sreće jer sve ove rivale "Klark Kent" bi nekako izbacio. Znanjem i srećom, u tandemu jer u sportu za uspeh nije dovoljna samo sreća ili samo znanje.

Da podsetimo tu Milojevu "sreću", a zvali su se Sparta Prag, Krasnodar, Trnava, Salcburg, Kopenhagen, Jang Bojs. I jesu bile po dve utakmice. I Miloje je samo jednu izgubio. I imao je sreće u Krasnodaru i Salcburgu kao retko ko, a imao je i loše suđenje cele prošle sezone. I nije pominjao ništa od toga već je radio, radio. Radio i grešio ponekad, rotirao do iznemoglosti, nije to najčešće bilo ni lepo za oko. Ali je uradio što niko nije 25 godina.

Zato je najbolje da se Stanković vrati sebi, svojim vizijama, principima, da kao mlad trener ne luta. Odlično je počeo, ta igra u februaru i martu je imala svoje obrise, korona je nešto čudno učinila i Dejanu i Zvezdi. Dominacija u Srbiji ne znači i uspeh u Evropi. Tirana nije bila dovoljna opomena, Omonija je bila bolno otrežnjenje. Spas za Dejana i Zvezdu je u radu, bolnim rezovima, vraćanju na jasnu strategiju bez ovolike improvizacije koju smo gledali u Albaniji i Kipru. Zato je Liga Evrope imperativ, sve ostalo je neuspeh.

- Ko god da prođe u meču Ararat - Celje je neugodan rival. Čim su došli do ovde, znači da poseduju kvalitet, a na nama će biti da prepoznamo koje su im slabe tačke i da probamo da iskoristimo to. Nažalost, sreća nas nije pogledala, jer smo ponovo gosti, treći put zaredom, što je prednost za rivala. Mnogo bi nam lakše bilo da igramo na našem stadionu, međutim, moramo da prihvatimo realnost i da zanemarimo sve negativne faktore, te da se fokusiramo na nas. Ima još dve nedelje do utakmice, do tada imamo nekoliko izazova. Trudim se uvek da razmišljam o mojoj ekipi, o onome šta mi treba da uradimo da bismo pobedili. Ako budemo odigrali onako kako znamo i umemo, verujem da ćemo ostvariti uspeh i plasman u Ligu Evrope - rekao je Stanković posle žreba.

Nema izgovora, Zvezda ne sme da prokocka poslednju šansu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati