Fudbal

Milan Zarić

16. 09. 2020. 20:01 6

FUDBAL JE TO Kopenhagen i Trnava se vratili Zvezdi

Fudbaleri Crvene zvezde su u prethodne dve sezone imali sreću na svojoj strani, pošto su kao pobednici izlazili u produžecima i nakon penala, ali im je ove ona okrenula leđa - Omonija je eliminisala crveno-bele posle izvođenja jedanaesteraca, pa je tim Dejana Stankovića ostao bez elite.

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona je u prethodne dve sezone bilo ključno za crveno-bele, baš su tada imali najveće ispite, a kada bi ih prošli, znalo se - igrala bi se grupna faza elitnog takmičenja.

Bilo je tako u sezoni 2018/19, kada je Zvezda predvođena Vladanom Milojevićem morala da igra produžetke u trećem kolu protiv Spartaka iz Trnave. U oba meča je rezultat bio identičan (1:1), pa je odluka pala u dodatnih 30 minuta. Upravo je u tom delu meča klub iz Ljutice Bogdana bio bolji, pa je golom Nemanje Radonjića prošla dalje, kasnije i u Ligu šampiona.

Slična situacija i prošle sezone, crveno-beli su preživeli dramu protiv Kopenhagena, morali su da igraju produžetke, kasnije i da izvode penale, a opet su, kao i godinu dana pre, izašli kao pobednici. U 11 napornih serija uspeli su da bace na kolena Dance, zatim i da izbace Jang bojs i, naravno, zaigraju u Ligi šampiona.

Međutim, očigledno je da su crveno-beli u te dve sezone "potrošili" sreću, budući da večeras protiv Omonije ona nije bila uz crveno-bele. Okrenula im je leđa tokom 120 minuta, kada su se ispromašivali Ben, Ivanić, Kanga, Katai, a posebno je to bio slučaj na penalima, kada su neprecizni bili Dijego Falćineli i Miloš Degenek, što je označilo kraj snova o Ligi šampiona.

Fudbal je to, nekad je sreća uz tebe, nekada nije... Večeras su crveno-beli upravo zbog nedostatka iste, kao i zbog dekoncentracije u završnici, ostali praznih šaka. Sada im ostaje samo da se okrenu plej-ofu za Ligu Evrope, gde će u dvomeču morati da slave kako bi četvrtu sezonu zaredom igrali evropsku jesen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati