Fudbal

Direktno.rs

15. 08. 2020. 17:08 0

Korona opet u Superligi, treba li večiti da strahuju?

Prvi problemi su se javili u novoj sezoni Superlige Srbije, pošto je dijagnostikovan prvi slučaj koronavirusa, a zaražen je ofanzivac kruševačkog Napretka Marko Mrkić.

Na taj način se kovid-19 vratio u naš fudbal, budući da su krajem prošle sezone pozitivni bili neki fudbaleri Crvene zvezde, Radničkog, Partizana, Spartaka, kao i pojedine sudije.

Novi slučaj korone otkriven je na testiranju igrača Napretka pred meč sa Inđijom, kada je pozitivan bio Mrkić, pa sada mora u karantin. Zanimljivo je da se ovim povodom nije oglasio FSS i, kako stvari stoje, bez obzira na to što je otkriven slučaj koronavirusa, duel između Kruševljana i Inđije će se igrati.

Ono što je posebno značajno, jeste to što je ovaj slučaj koronavirusa izazvao određenu dozu strepnje u redovima Crvene zvezde i Partizana, posebno što ih uskoro čekaju evropski izazovi. Jer, crveno-beli su igrali protiv Napretka u prijateljskom meču, dok su crno-beli to uradili u prvom kolu šampionata, kada su posle preokreta slavili u Kruševcu.

Pojedini mediji su preneli da večitim rivalima preti i suspenzija iz Evrope, pozivajući se na "strogost" UEFA, koja je izbacila kosovsku Dritu iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Međutim, stvari stoje drugačije.

Drita je eliminisana iz Evrope, jer se njen igrač zarazio u Švajcarskoj, u kojoj važe drugačija pravila. Jer, po njihovim zakonima, ako je jedan fudbaler zaražen, onda cela ekipa mora da ide u karantin na dve nedelje. Kako je do utakmice ostalo mnogo manje vremena, Drita je završila učešće u kvalifikacijama za elitno takmičenje.

Da Crvena zvezda i Partizan nisu u opasnosti, svedoči podatak da su u toku nedelje dva fudbalera madridskog Atletika (Vrsaljko i Korea) bili pozitivni na koronavirus, ali su ostali igrači doputovali u Lisabon, gde su samo dva dana kasnije igrali sa Lajpcigom, od koga su ispali u četvrtfinalu Lige šampiona.

UEFA će poslati svoj medicinski tim koji će testirati ekipu domaćina pred meč kvalifikacija i odnosiće se prema zdravstvenom protokolu zemlje u kojoj se igra u meč. A kod nas se pozitivni na koronavirus šalju u karantin, dok oni koji nemaju kovid-19 mogu da igraju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati