Fudbal

Milan Zarić

13. 08. 2020. 22:59 0

NASTAVAK BAJKE Olmo i Lajpcig izbacili Atletiko!

Fudbaleri Lajpciga nastavili su da ispisuju klupsku istoriju, pošto su se prvi put plasirali u polufinale Lige šampiona! "Leteći bikovi" su se među četiri najbolje ekipe u Evropi plasirali posle pobede nad madridskim Atletikom sa 2:1 golovima Olma i Adamsa, dok je jedini gol za "jorgandžije" postigao Žoao Feliks.

Lajpcig se u četvrtfinalu našao kao jedno od dva najprijatnija iznenađenja ove sezone (pored Atalante), ali su Nemci bili rešeni da ne stanu u ovoj fazi takmičenja, u čemu su i uspeli, pa će se protiv Pari Sen Žermena boriti za finale!

Do pobede su "leteći bikovi" došli u drugom poluvremenu, budući da u prvom nije bilo golova, ali je uzbuđenja svakako bilo. Tako su šanse imali Halstenberg na jednoj strani, odnosno Karasko na drugoj, bilo je tu i povrede glave Stefana Savića, međutim nedostajali su pogoci.

A oni su došli u drugom poluvremenu. Igrači Lajpciga su bili rešeni da dođu do polufinala, pa su po plasman u narednu fazu pošli u 51. minutu, kada se prvi put zatresla mreža na meču. Zabicer je odlično prošao po desnoj strani, centrirao je iz prve i u srcu kaznenog prostora je našao Danija Olma, a nekadašnji napadač Dinama iz Zagreba je trzajem glave uspeo da matira Jana Oblaka.

Lajpcig je tu prednost držao do 71. minuta, kada je njihova odbrana posustala. Odigrali su dupli pas Morata i Feliks, mladi portugalski napadač je izašao sam ispred golmana Gulačija, ali je oboren, pa je sudija dosudio penal za Atletiko. Feliks je preuzeo odgovornost, Gulači je pročitao stranu, međutim udarac je bio previše jak kako bi ga odbranio.

I činilo se da će mreže do kraja meča mirovati, te da će pobednika odlučiti produžeci, međutim tako nije mislio Adams. Anhelino je prošao po levoj strani, poslao je loptu po zemlji do Adamsa. On je šutirao po zemlji bez mnogo dvoumljenja, ali je na putu do gola lopta pogodila odbrambenog igrača Atletika, što je bilo dovoljno da prevari Jana Oblaka i odvede Lajpcig u polufinale Lige šampiona.

Tako je bajka "letećih bikova" nastavljena, pa će oni igrati protiv Pari Sen Žermena za istorijsko finale Lige šampiona.

ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA

Sreda 12. avgust
1) La Luž: Atlanta - PSŽ 1:2 (1:0)
(Pašalić 27 - Markinjos 90, Čupo Moting 90+3)

Četvrtak 13. avgust
2) Žoze Alvelade: Lajpcig - Atletiko M. 2:1 (0:0)
(Olmo 51, Adams 88 - Feliks 71 pen)

Petak 14. avgust
3) La Luž: Barselona - Bajern (21.00)

Subota 15. avgust
4) Žoze Alvelade: Mančester s. - Lion (21.00)

Polufinale

Utorak 18. avgust

La Luž: Lajpcig - PSŽ (21.00)

Sreda 19. avgust

Žoze Alvelade: Pobednik 4 - Pobednik 3 (21.00)

Finale

Nedelja 23. avgust

Stadion "La Luž" u Lisabonu (21.00)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati