Fudbal

Direktno.rs

12. 08. 2020. 23:01 0

LIGA ŠAMPIONA PSŽ preokretom za 120 sekundi do polufinala

Atalanta je do 90. minuta imala polufinale Lige šampiona, vodila je 1:0, ali je PSŽ golovima Markinjkosa i Čupa Motinga u 120 sekundi napravio senzacionalni preokret i trijumfom od 2:1 (0:1) ušao među četiri najbolja tima Evrope.

Nije imao šta da izgubi PSŽ, navaljivao je jureći minus i kad je sudija pokazao da se igra još pet minuta Mariknjos je posle pasa Nedjmara sa tri metra ugurao loptu u mrežu. Smao posle 120 sekundi Nejmar je izveo još jednu magiju, pas za Mbapea perfektan, pas Francuza pravovremeni a Čupo Moting se pokazao još jednom kao zlatni džoker. Tako se završilo prvo senzacionalno četvrtfinale Lige šampiona i ulazak Parižana u polufinale posle 25 godina.

Znalo se da je Atalanta sposobna svakog da pobedi i zaista su dali maksimum da dođu do prednosti i kasnije sačuvaju pobedu i istorijski plasman u polufinale Lige šampiona. Šteta je što nisu uspeli.  Pari sen Žermen je imao preko Nejmara veliku priliku da već u 8. minutu povede, ali taj promašeni zicer koji uglavnom najskuplji igrač sveta realizuje žmureći imao je kontraefekat na Parižane.

Atalanta je počela da igra u svom stilu, Hateburova šansa u 11. minutu najavila je vođstvo. Napao je tim iz Bergama sa petoricom igrača, lopta se odbila na levu stranu šesnaesterca a Mafrio Pašačić je sa 15 metara poslao projektil u sam ćošak nemoćnog Navasa.

PSŽ je imao posed lopte ali nije uspevao da slomi odbranu pa je trener Tomas Tuhel od 60. minuta na teren poslao rovitog Mbapea. Napali su sa svih strana Francuzi u poslednjih 20 minuta, Sportijelo je odbranio udarac Mbapea, Čupo Moting je glavom šutirao pored gola, kao i Draksler. Italijani su se hrabro branili sve do 90. minuta kada su kapitulirali za dva minuta i prosuli sve pšto su radili do tada.

Četvrtfinale

Sreda 12. avgust
1) La Luž: Atlanta - PSŽ 1:2(Pašalić 27 - Markinjos 90, Čupo Moting 90+3)

Četvrtak 13. avgust
2) Žoze Alvelade: Lajpcig - Atletiko M. (21.00)

Petak 14. avgust
3) La Luž: Barselona - Bajern (21.00)

Subota 15. avgust
4) Žoze Alvelade: Mančester s. - Lion (21.00)

Polufinale

Utorak 18. avgust

La Luž: Pobednik 2 - PSŽ (21.00)

Sreda 19. avgust

Žoze Alvelade: Pobednik 4 - Pobednik 3 (21.00)

Finale

Nedelja 23. avgust

Stadion "La Luž" u Lisabonu (21.00)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati