Fudbal

Milan Zarić

10. 08. 2020. 22:57 0

VAR "mučio" Inter, Italijani otišli u polufinale

Fudbaleri Intera plasirali su se u polufinale Lige Evrope, pošto su večeras savladali Bajer iz Leverkuzena sa 2:1. Nero-azuri će se za prolazak u finale boriti sa pobednikom meča Šahtjor - Bazel, koji je na programu sutra.

Izabranici Antonija Kontea su odlično ušli u meč, stvarali su šanse, pa su već polovinom prvog poluvremena imali ogromnu prednost.boxPluginImg

Na prvi gol se čekalo 15 minuta, kada je viđen sjajan potez Nikola Barele. Lopta je najpre došla do Lukakua, koji je pokušao iz okreta da ugrozi "aspirindžije", međutim nije mu to pošlo za rukom, jer je izblokiran. Sinkgraven ga je sprečio da zatrese mrežu, ali na žalost defanzivca Bajera, lopta je došla do Barele, koji je iskosa sa desne strane spoljnim delom desnog stopala odlično šutirao i našao je put do mreže.

Samo šest minuta kasnije prednost Intera je duplirana na 2:0. Ešli Jang je uposlio Romelua Lukakua, a on je dao gol na sebi svojstven način. Nosio je na leđima protivničkog defanzivca, međutim nije mu to predstavljalo veliki problem, pa je u padu pogodio.

Ipak, nije se Bajer predavao, tražio je način da smanji zaostatak, u čemu je uspeo u 24. minutu. Tada su odlično kombinovali Voland i Haverc, koji je iskosa sa desne strane uspeo da matira Handanovića i da vrati nadu Nemcima da mogu do polufinala.

A ta nada je mogla da bude srušena samo tri minuta kasnije, kada je dosuđen penal za Inter zbog igranja rukom Sinkgravena. Međutim, sudija Del Grande je tu svoju odluku odlučio da proveri VAR tehnologijom, koja mu je sugerisala da od penala nema ništa.boxPluginImg

Nije to mnogo poremetilo igrače Intera, koji su u nastavku meča bili zaista bolji rival. Pretili su Brozović, Lukaku, Martinez, Sančez, međutim gola nikako nije bilo. Sa druge strane, šansu je imao samo Kerem Demirbaj, čiji je udarac pod prečku "skinuo" Handanović.

A najveće uzbuđenje u drugom poluvremenu je viđeno u prvom minutu sudijske nadoknade. Tada je Eriksen pao u kaznenom prostoru Leverkuzena, pa je sudija najpre pokazao na belu tačku. Ali, opet je odlučio da proveri svoju odluku, posle koje je ustanovio da je pre nego što je pao Eriksen lopta pogodila u ruku njegovog saigrača, tako da ponovo od penala nije bilo ničega.

Ali, neće zbog toga biti mnogo tužni igrači Intera, koji su sačuvali prednost i na kraju su slavili sa 2:1. Na taj način su se plasirali u polufinale Lige Evrope, gde će, kao što je već bilo reči, igrati protiv pobednika sutrašnjeg meča Šahtjor - Bazel.

LIGA EVROPE

Četvrtfinale
10. avgust
1 Keln: Mančester j. - Kopenhagen 1:0 posle produžetka (0:0)
2 Dizeldorf: Inter - Bajer L. 2:1 (2:1)
11. avgust
3 Gelzenkirhen: Šahtjor - Bazel
4 Duizburg: Vulverhempton - Sevilja

Polufinale
16. avgust
Keln: Pobednik 4 - Mančester junajted
17. avgust
Dizeldorf: Inter - Pobednik 3

Finale
21. avgust, Keln

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati