Fudbal

Direktno.rs

09. 08. 2020. 10:33 7

SAZNAJEMO "Orlovi" će igrati u Mađarskoj!

Fudbalska reprezentacija Srbije septembarske mečeve septembru u Ligi Nacija igraće u Mađarskoj, saznaje Direktno.

UEFA je od klubova, ali i našeg nacionalnog Saveza dobila popunjen upitinik o trenutnoj situaciji sa pandemijom koronavirusa, ali i pre odgovora sa Terazija 35, donela je odluku da se internacionalni mečevi pod njihovim okriljem ne igraju u Srbiji zbog loše kliničke slike, ali pre svega zbog lašnih vesti, informacija, procena koje su stizale iz Kriznog štaba, Vlade i samog predsednika Aleksandra Vučića.

U jednoj rečenici - Aleksadnar Vučić je direktno oterao reprezentativni fudbal iz Srbije, kod svog prijatelja Viktora Orbana u Mađarsku. U nekoj normalnoj zemlji ne bi bismo morali da ponavljamo, ali s obzirom na to da predsednik i njegovi verni saradnici imaju pamćenje za izrečene laži poput vinske mušice moramo da podsetimo da su egzilu fudbala iz Srbije doprineli:

- Relaksiranje mera zbog parlamentarnih izbora.

- Derbi u Humskoj sa zvanično 16.000 navijača, realno preko 20.000, bez distance, maski, sa celim koloritom na opšte zgražavanje sveta koji je ceo slučaj prozvao "Bergamo dva".

- Proslava titule Crvene zvezde sa 26.000 navijača.

- Predizborna SNS kampanja FS Srbije otvarajaći sedam dana nove terene, deleći opremu i svi u gomili bez maski. Na nesreću u toj akciji koronavirus su dobili generalni skeretar Jovan Šurbatović i predsednik FS Beograda, legendarni Ilija Petković koji je i preminuo usled više bolesti pa i covid-19.

Vučić je posle izbora po ustaljenoj praksi za eskalaciju pandemije koronavirusa ponovo optužio narod, a zatim i opravdane narodne proteste, objašnjavajući nebulozno kako je pola SNS vrha koronu zaradilo ne na izborima i slavljeničkoj žurci već na nekom drugom mestu, da se navijači na derbiju nisu zarazili jer "zvezdaši nisu imali šta da slave, možda jesu samo partizanovci koji su slavili" i da ne nabrajamo sve izopačene konstrukcije.

Sam Aleksandar Vučić ne nosi masku, ni u studiju, ni napolju, sve to objašnjava bahato, neodgovorno uz izrečene laži koje više niko i ne može da sluša, a kamoli pobroji. Zato je UEFA i odlučila da se ne kocka sa Srbijom jer je vlast u pandemiji išla od "pomrećemo, biće gore nego u Bergamu", do "pobedićemo koronu do 1. avgusta". Dovoljno im je da su videli sliku sa utakmica prvog kola Superlige, ne nošenje obaveznih maski, ljudi na terenu, portparola kojima tu nije mesto itd. Ako ne mogu i neće da ispoštuju svoj pravilnik, pa kako će onda strogi UEFA propis?

Reperezentacija Srbije će početak Lige Nacija u "B" diviziji, grupa 3 započeti 3. septembra u Rusiji, ali već 6. septembra moraće da dočeka Tursku u Budimpešti. Ako se situacija ne promeni ni u oktobru, "orlovi" će celu Ligu nacija odigrati kao gosti, a pored Rusa i Turaka u grupi smo i sa Mađarima.

Vučić je oterao fudbal iz Srbije, reprezentativni kod Orbana, a videćemo kako će se neodgovorno ponašanje države odraziti na ostale sportove, pre svega na košarkašku Evroligu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati