Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Fss.rs ]

06. 08. 2020. 16:49 0

UEFA PLAN "B" Kvalifikacije u Grčkoj, Kipru, Poljskoj i Mađarskoj

UEFA je danas imala sastanak sa generalnim sekretarima 55 nacionalnih asocijacija putem video-linka, kako bi se pričalo o temama vezanim za restart takmičenja pod okriljem ove organizacije, odnosno kvalifikacijama za novu sezonu koje bi u slučaju pandemije i nemogućnosti organizovanja bile preusmerene, kao plan "B" na Kipar, Grčku, Poljku i Mađarsku, prenosi FS Srbije.

Ograničenja putovanja, kad smo mi u pitanju zabrane ulazaka u zemlje EU i većini drugih evropskih zemalja, kovid testiranja, krantini, imaće značajnu smetnje u organizovanju kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, pa se zato govorilo o planu "B" ukoliko ne postoji mogućnost organizovanja utakmice.

Što se tiče klupskih takmičenja, razgovor je bio fokusiran na predstojeća kvalifikaciona kola i data su detaljna objašnjenja o nedavno objavljenom Aneksu Pravilnika takmičenja Lige šampiona i Lige Evropa UEFA za sezonu 2020/21, koji se bavi ograničenjima putovanja i pozitivnim testovima na COVID-19, što može uticati na nastavak takmičenja.

Naglašeno je da bi neke utakmice morale da se odigraju u neutralnim državama / stadionima i predstavljeni su detaljni scenariji u vezi sa tim, a sve da bi se poštovale restrikcije u vezi sa putovanjima i zahtevi nadležnih vlasti u vezi sa karantinom.

S tim u vezi, UEFA se zahvaljuje na saradnji nacionalnim savezima Poljske, Mađarske, Grčke i Кipra, što znači da je obezbedila lokacije kao neutralna mesta odigravanja, uz to da ove države na raspolaganje stave neke od svojih stadiona na zakazane datume utakmice, i ponude putni koridor da ekipe dođu i odigraju utakmicu bez ograničenja.

Period za međunarodne susrete u septembru je takođe bio tema, kao i poteškoće sa kojima će nacionalne reprezentacije morati da se suoče zbog istih ograničenja. Biće potrebna bliska saradnja svih ekipa i UEFA da bi se obezbedilo regularno održavanje svih utakmica. U ovom trenutku se ne može odbaciti mogućnost odigravanja međunarodnih utakmica u neutralnim mestima.

I UEFA i nacionalni savezi su svesni važnosti povratka navijača na stadione, ali situacija u Evropi je trenutno veoma različita. UEFA stalno nadgleda razvoj regulatornog okvira u različitim državama i revizija situacije je planirana za sredinu avgusta, da bi se videlo da li trenutna odluka da se sve utakmice igraju pred praznim tribinama može makar delimično da se promeni.

Na kraju, razgovaralo se i o šampionatima reprezentacija mlađih kategorija, uključujući i predloge da se većina ovih aktivnosti pomeri za proleće 2021. godine. Naredni sastanak je planiran tokom ovog meseca da bi se rešila neka od glavnih pitanja.

Naše predstavnike u Evropi čeka žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija u Ligi šampiona i Ligi Evrope 9. i 10. avgusta. Crvena zvezda će u zavisnosti od Juventusa i Barselone (moraju da prođu u četvrtfinale) znati da li da čeka žreb u nedelju za prvo ili samo žreb u ponedeljak za drugo kolo kvalifikacija. Zvezda će svakako biti povlašćena u prvom i drugom kolu, ali nije svejedno da li će "ludilo" kvalifikacija na jedan meč i na terenu srećnijeg u žrebu početi 18/19. (prvo kolo) ili 25/26. (drugo kolo) avgusta.

Partizan i TSC biće povlašćeni na žrebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope 9. avgusta, ali samo crno-beli će 10. avgusta dobiti provizorne rivale za drugo kolo iz slabijeg šešira. TSC i Vojvodina su na žrebu za drugo kolo u slabijem šeširu. Kvalifikacije za Ligu Evrope startuje 27. avgusta,. drugo se igra 17. septembra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati