Fudbal

Milan Zarić

11. 07. 2020. 23:52 1

Dva penala spasila Juve, Atalanta ispustila pobedu

Fudbaleri Juventusa u 90. minutu su izbegli poraz protiv Atalante u 32. kolu Serije A, pošto su na domaćem terenu odigrali 2:2 sa timom iz Bergama.

Atalanta je pružila veoma jak otpor aktuelnom šampionu Italije i bila je tako blizu velike pobede, međutim na kraju je morala da se zadovolji samo bodom.

Gosti su bolje ušli u meč, pa su do prednosti došli već u 16. minutu posle sjajne akcije Gomeza i Zapate, koji je sve to krunisao golom za prednost. Taj pogodak je bio jedini u prvom poluvremenu, da bi se situacija promenila u nastavku.

Naime, u 55. minutu je došlo do izjednačenja, i to nakon što je Kristijano Ronaldo realizovao penal, koji je arbitar dosudio posle igranja rukom Martena de Runa. Portugalac je sa bele tačke poslao bombu, te golman Atalante nije imao nikakvu šansu da odbrani.

Izgledalo je u tim trenucima da su bjanko-neri bliži pobedi, međutim Atalanta je znala da zada još jedan udarac šampionu. Igrao se 81. minut, kada je Murijel ostavio loptu Ruslanu Malinovskom, koji je raspalio po lopti sa ivice šesnaesterca i praktično je probušio mrežu Juventusa.

Juve je bio pred porazom, ali je spas stigao u 90. minutu. Tada je Iguain pokušao da smiri loptu, ali se ona od njegove noge odbila do Murijelove ruke, te je sudija drugi put na meču pokazao na belu tačku. Ponovo je odgovornost preuzeo Ronaldo, te je sigurnim udarcem postavio konačan rezultat.

Juventus se ovim remijem učvrstio na prvom mestu, pa sada ima sedam bodova više od Lacija, dok je Atalanta treća sa samo bodom manje od Rimljana. U narednom kolu "stara dama" igra protiv Sasuola u gostima, dok Atalanta čeka Brešu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati