Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: FK Crvena zvezda ]

11. 07. 2020. 14:39 1

"Kaznićemo igrače koji ne vode računa o koroni"

"Rekao sam igračima da moramo da naviknemo i naučimo da živimo sa ovim virusom. Ne znamo do kada će ovo trajati, vakcina i lek se ne naziru. Moramo podići nivo svesti i odgovornosti, pre svega prema svom zdravlju, najbližima i Crvenoj zvezdi. Imaju zabranu kretanja osim stadion-kuća. Bilo kakav odlazak u restorane, nepotreban druženja sve je zabranjeno. Biće kazni ko ih prekrši, jer se suočavamo sa opasnim virusom i moramo biti odgovorni - istakao je generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić, dodavši da je cilj njegovog tima u narednoj sezoni osvajanje titule, da klub zaradi oko 10 miliona evra od transfera, ali i da će biti bolnih rezova.

- Naš cilj jeste šampionska titula i to smo predočili našim igračima. Krećemo u nove pobede. Nikada u istoriji Crvena zvezda, a to je 75 godina, nije osvojila četiri šampionske titule u nizu. Ovo će biti jedna velika šansa da ovi igrači uđu u istoriju Crvene zvezde i da osvoje šampionsku titulu. Sigurno je da ćemo to i ostvariti. Uradićemo sve da se u narednom periodu naši navijači raduju, da Zvezda osvoji titulu prvaka, kao i da uđemo u neko evropsko takmičenje.

- Planiramo da ostvarimo oko 10 miliona evra kroz transfere ovog leta. To je naš plan, a da li ćemo u tome uspeti ne znam jer ne znamo kako će se ponašati tržište. Sve je pomereno, tako da će kasniti i prelazni rok koji će realno početi tek u avgustu. I tada je pitanje kako će se tržište ponašati. Svesni smo svi koliko je pandemija napravila štete svetskoj ekonomiji, sve se to kao sistem spojenih sudova preliva i u fudbal i pitanje je šta će biti sa transferima - rekao je Terzić za Zvezda TV.

Mediji su prethodnih dana pisali o dolasku napadača Familikaa Andersona, ali je Terzić istakao da ne želi da govori o potencijalnim pojačanjima.

- Imamo četvoricu špic igrača, tako da u ovom momentu nema potrebe da se dovodi špic. Medjutim, realno je očekivati da odu, pre svega, Boaći ili Pavkov. Tu su već dugo, možda je došlo do nekog zasićenja, možda i Zvezdi treba sveža krv. Ali, prvo treba da ode neko od njih dvojice ili obojica da bi došao novi centarfor. Naš sportski sektor ima spisak potencijalnih špiceva koje analizara i donećemo najbolje rešenje - rekao je Terzić.

Terzić je rekao i da klub mora da se prilagodi novonastaloj situaciji i da ne može da troši više nego što zaradjuje.

- Biće bolnih rezova. Smanjili smo plate svim zaposlenima, na čelu sa mnom, za 20 odsto. Igračima smo za tri meseca dok nije bilo aktivnosti smanjili plate na 50 odsto. Sigurno da ćemo smanjiti igrački kadar i sigurno da će biti smanjanja plata. Igrači moraju da shvate da to nije ničiji hir, već potreba da klub opstane. Očekujemo da igrači to prihvate kao jednu realnost - rekao je Terzić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati