Fudbal

Direktno.rs

01. 07. 2020. 21:03 0

KORONA EFEKAT Vigan otišao u stečaj

Osvajač F.A. kupa Engleske 2013. godine Vigan Atletik otišao je u stečaj i oni su prvi klub na Ostrvu koga je sustigao efekat covid-19.

 

Danas je stigla i definitivna potvrda da je u stečaj otišao Vigan Atletik, trenutno član Čempionšipa jer su vlasnici iz Hong Konga bankrotirali u krizi koju im je donela pandemija koronavirusa.

Udruženje engleskih ligaša (EFL) saopštilo je da će Viganu biti oduzeto 12 poena. Kazna će se primenjivati različito, odnosno u zavisnosti kako klub završi aktuelnu szeonu. Ukoliko Vigan završi u sigurnoj zoni po završetku ove sezone onda će mu biti oduzeti bodovi, a ako na terenu ispadnu u Ligu jedan onda će se kazna od - 12 bodova preneti na narednu takmičarsku godinu.

Vigan je pobedio sve tri utakmice otkako se nastavio šampionat, šest kola pre kraja izabranici trenera Pola Kuka imaju osam bodova više od prvog ispod crte.

Klub je dugo godina bio stabilan član elitnih rangova, 2013. godine je senzacionalno usvojio FA kup, a do novembra 2018. godine upravljao je Dejv Vilan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati