Fudbal

[ Izvor: FSS ]

28. 05. 2020. 15:08 1

FSS aminovao: Proširene Superliga i Prva liga Srbije

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora na kojoj su donete odluke vezane za takmičenja u prva dva ranga.

Izvršni odbor je tako usvojio predlog Zajednice klubova Super i Prve lige da se za sledeću sezonu Superliga proširi na 20, odnosno Prva liga na 18 klubova.

Takođe, odlučeno je da će se do kraja tekuće takmičarske sezone primenjivati pravilo koje podrazumeva pet izmena tokom utakmice (ostaje isti broj rezervi – sedam), a sve u skladu sa odlukom Međunarodnog borda (IFAB) i privremenim amandmanom na Član 3. Pravila igre.

Na predlog Komisije za ženski fudbal Ženska elitna liga proširena je sa osam na deset klubova, odnosno Prva liga sa 10 na 12.

Na predlog Komisije za razvoj fudbala i sportskog sektora FSS Omladinska i Kadetska liga Srbije brojaće u narednoj takmičarskoj sezoni 20 klubova, umesto 16 koliko ih je do sada bilo.

Pantelić u Izvršnom odboru FSS

Na današnjoj sednici Izvršni odbor je postao veći za još jedno ime. Naime, mesto u IO Fudbalskog saveza Srbije zauzeo je Marko Pantelić, koji obavlja funkciju potpredsednika u našoj Kući fudbala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati