Fudbal

Milan Zarić

16. 02. 2020. 17:52 0

BUM, BUM, BUM Partizan napunio mrežu Radnika

Fudbaleri Partizana trijumfalno su otvorili prolećni deo šampionata, jer su u 21. kolu Superlige Srbije na svom terenu savladali Radnik sa 3:0 zahvaljujući Zoranu Tošiću i dvostrukom strelcu Bibrasu Nathu.

Crno-beli su se rutinski radovali pred svojim navijačima, te su tako ostali na 11 koraka iza vodeće Crvene zvezde.

Trener Partizana Savo Milošević nije mnogo kombinovao, već se za meč sa Surduličanima odlučio na proveren tim, onaj koji je izneo najveći teret i u jesenjem delu sezone.

I došla je do izražaja na ovoj utakmici ta uigranost, pa su crno-beli od starta meča pokušali da nametnu prepoznatljiv stil igre. Prvu opasnu situaciju pred golom Nikole Vasiljevića stvorili su već u petom minutu, kada je Tošić oboren u kaznenom prostoru, međutim sudija Bojan Nikolić nije dosudio penal.

Na novu dobru šansu Partizana čekalo se svega šest minuta, jer je u 11. Takuma Asano imao zicer da dovede domaće u prednost. Izašao je sam ispred golmana Radnika Vasiljevića, međutim nije uspeo da ga savlada, budući da je reprezentativac Srbije izašao kao pobednik iz ove situacije.

Od tog trenutka je Partizan uspostavio terensku inicijativu, stezao je obruč oko gola Surduličana, međutim gola jednostavno nije bilo. Ali, samo do 37. minuta, kada je viđen najlepši momenat na utakmici.

Naime, Pejčić je oborio Zorana Tošića na 17 metara od gola, te je iskusnom krilnom napadaču dao šansu da zatrese mrežu iz prilično dobre situacije. I Tošić tu šansu nije propustio, već je majstorski prebacio živi zid i savladao je Vasiljevića.

Crno-beli su posle tog vođstva imali sve pod kontrolom i navijači su samo čekali kada će se ponovo zatresti mreža Radnika. To se nije događalo u narednih pola sata, u kojima nije viđeno gotovo ništa na terenu, da bi prva naredna opasnost bila viđena u 66. minutu.

Tada je Stojanović oborio Sadika u kaznenom prostoru Surduličana, sudija Nikolić se nije dvoumio, već je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Bibras Natho, koji je lako matirao golmana Radnika i rešio sve dileme oko konačnog pobednika.

Međutim, nije tu bio kraj uzbuđenjima u Humskoj, budući da je Natho u 80. minutu postigao novi gol. Ponovo je koban za goste bio slobodan udarac, samo što je ovoga puta bio drugi egzekutor. Izraelski vezista je namestio loptu na oko 25 metara od gola protivnika, majstorski je prebacio živi zid, te je na prelep način matirao Vasiljevića.

Tako je Natko postavio konačan rezultat, posle kog se Partizan vratio na drugo mesto i ostao je na 11 bodova iza Crvene zvezde. Sa druge strane, Radnik je na 13. poziciji sa 19 bodova.

Partizan - Radnik 3:0 (1:0)

Stadion: FK Partizan. Gledalaca: oko 4.000. Strelci: Tošić u 38, Natho u 66. (penal) i u 80. Sudija: Bojan Nikolić.

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Šćekić, Natho - Tošić (od 72. L. Pavlović), Suma, Asano (od 53. Stevanović) - Sadik (od 78. Matić).

Radnik: Vasiljević - Stojanović, Stevanović (od 24. Pejčić), Kričak, Đorđević (od 61. Stanisavljević) - Mitošević, M. Kostić - Tomić, Georgijev, Jović - Pavlov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati