Fudbal

Direktno.rs

29. 01. 2020. 14:45 0

U Srbiji se igra najgrublji fudbal u Evropi!

Poslednja istraživanja "Fudbalske opservatorije" u saradnji sa specijalizovanom platformom "Instat", deluju i više nego deprimirajuće. U Srbiji se igra fudbal sa najviše prekršaja, dok je Vojvodina klupski lider po broju nedozvoljenih startova u Evropi.

Da je kvalitet Superlige Srbije u trećem evropskom rangu nije novo, ali jeste li znali da se na našim terenima igra najgrublji fudbal u Evropi? Niste? Ali ste mogli da pretpostavite. E, pa, od Subotice do Surdulice se igra fudbal pun prejkršaja, sudijskih prekida, zato ni nema ljudi na tribinama, lepote, regularnosti, rezultata... 

Istraživanja "Fudbalske opservatorije" u saradnji sa specijalizovanom platformom "Instat", jesu katastrofalna. U Srbiji se igra fudbal sa najviše prekršaja, dok je Vojvodina klupski lider po broju nedozvoljenih startova u Evropi. Na drugom mestu kontinentalne liste nalazi se još jedan srpski klub - TSC iz Bačke Topola. Mačva je četvrta, a Napredak sedmi.

Nažalost, Superliga drži ubedljivo prvo mesto po prosečnom broju prekršaja na utakmici. U praksi, ako meč, sa sudijskom nadoknadom traje 96 minuta, sudije su na svaka dva minuta i 45 sekundi zaustavljale igru. U Engleskoj, pak, "zaustavni hod" bio je skoro dva minuta duži - 4,42 minuta.

Sličan paradoks proizvela je i Vojvodina: Novosađani, prosečno, naprave više prekršaja, nego dva engleska kluba zajedno. I to za skoro 2,5 po meču. Šampion Evrope Liverpul najmanje poseže za nedozvoljenim startovima. Tako, protivnici drugoplasiranog tima domaćeg šampionata na svakih 4,11 minuta izvode slobodan udarac i imaju loptu u svojim nogama, nasuprot Liverpulovih rivala sa prosekom 11,47.

Na vrhu domaće liste nalaze se i dva najbolja srpska kluba Crvena zvezda i Partizan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati