Fudbal

Predrag Đukanović

21. 01. 2020. 23:07 0

SJAJAN DERBI Čelsi - Arsenal bez pobednika

Da fudbal na Ostrvu sa razlogom privlači najviše gledalaca i pažnju ljubitelja ovog sporta, pokazao je i večerašnji susret 24. kola Premijer lige, između Čelsija i Arsenala, koji su remizirali 2:2.

Londonski derbi je krenuo u visokom tempu od samog starta, ali je domaćin imao terensku inicijativu i kontrolisao igru. Arsenal je mahom iz polukontri pokušavao da stvori šansu kojom bi ugrozio gol rivala.

Kako je meč odmicao, tako se tenzija podizala, pa je samim tim bilo potrebno i više koncentracije na samom terenu. Onaj ko je u njoj zaostao bio je gost. U 25. minutu David Luiz je dobio crveni karton, nakon što je napravio penal, kao poslednji igrač odbrane, pošto je čuvar mreže Arsenala Leno izleteo u prazno i ostavio gol nebranjen. Sa bele tačke precizan je bio Žoržinjo, pa je Česli došao do prednosti.

Ubedljivi su bili "plavci" do kraja prvog dela meča, ali nisu uspeli da uvećaju prednost. Po povratku na teren nije viđena bogzna šta drugačija slika. Arsenal se branio, Čelsi stiskao obruč, ali bezuspešno.

Umesto da domaćin uveća prednost, šok. Martineli je u 64. minutu prilikom kontranapada izašao jedan na jedan sa protivničkim golmanom i smireno realizovao šansu uhvativši Arizabalagu na "pogrešnoj nozi", za izjednačenje.

Nastavio je Čelsi sa upornim napadima, Arsenal odolevao i čekao šansu, ali je nije dočekao. "Plavci" su bili prilično uporni, te su nošeni sjajno raspoloženom publikom uspeli da uguraju loptu u gol u 85. minutu, što je pošlo za nogom Aspilikueti, koji je iskoristi gužvu u šesnaestercu Arsenala. 

Ma, nije tu bio kraj ovom fantastičnom meču. Publika gostiju je možda poklekla, ali ne i igrači. "Tobdžije" su verovale u sebe i krenule na sve ili ništa, pa su samo samo tri minuta kasnije preko Belerina došli do izjednačenja. Nije odbrana Čelsija na vreme izašla da izblokira šut Španca, koji je izvan šesnaesterca uputio sjajan udarac u malu mrežicu i poravnao rezultat, koji je ostao na semaforu do kraja.

Čelsi je četvrti na tabeli sa 40 bodova, dok je Arsenal 10. sa 30.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati