Fudbal

Milan Zarić

18. 11. 2019. 22:42 0

Italija dala Jermeniji DEVET GOLOVA, raspucani Španci, Norveška se provukla

Fudbaleri Italije su na silovit način okončali kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto su u poslednjem kolu na svom stadionu demolirali nejaku Jermeniju sa čak 9:1. Ubedljivi su bili i Španci protiv Rumunije (4:0), dok je Norveška, protivnik Srbije u baražu Lige nacija, jedva pobedila Maltu u gostima sa 2:1.

Italijani su još u oktobru izborili plasman na kontinentalni šampionat, ali to nije značilo da će se opuštati u poslednja dva kola. Osetili su to fudbaleri Bosne i Hercegovine, koji su savladani u Zenici, ali i igrači Jermenije, koji su savladani sa čak 9:1.

Već u prvom poluvremenu je bilo jasno ko će se na kraju radovati, jer su "azuri" četiri puta izbušili mrežu protivnika, pa se samo postavljalo pitanje koliko će se još puta tresti mreža nedoraslog rivala. Tako je Ćiro Imobile u prvih 45 minuta dao dva gola, pridružili su mu se Nikolo Zaniolo i Nikolo Barela, čime je rešeno pitanje pobednika.

Ali, ova generacija italijanskih fudbalera predvođenih Robertom Manćinijem se nikada ne opušta, što su najbolje mogli da vide Jermeni u drugom poluvremenu. Nije stajala mašinerija sa "čizme", pa je do vrha napunila mrežu rivala.

Zaniolo je postigao još jedan gol, a pridružili su mu se Romanjoli, Žoržinjo, Kjeza i Orsolini, koji su stavili tačku na jedan od najubedljivijih pobeda italijanske reprezentacije. Jedini pogodak za Jermene postigao je Babajan u 79. minutu.

Ubedljiv trijumf su ostvarili i fudbaleri Španije, koji su kod kuće razmontirali Rumunijiu - 5:0. Igrači "crvene furije" su takođe ranije obezbedili plasman na Evro, ali to ni njima nije predstavljalo problem. Motiva nije manjkalo, pa je naš istočni sused katapultiran već do poluvremena.

Bili su Španci raspoloženi, pa su već do poluvremena imali četiri gola viška. Moreno je postigao dva gola, Fabijan Ruiz je otvorio goleadu, da bi Rus autogolom rešio pitanje pobednika. U nastavku nije bilo nikakvih nedoumica, pa su domaći golom Ojarzabala u drugom minutu sudijske nadoknade došli do ubedljivog trijumfa.

Sa drueg strane, igrači Norveške nisu bili tako ubedljivi, pa se nisu nešto naigrali na gostovanju Malti. Ipak, protivnik Srbije u baražu za Ligu nacija je uspeo da slavi sa 2:1 i tako je na trijumfalan način okončao kvalifikacije. 

Džošau King je već u sedmom minutu doneo prednost Skandinavcima, da bi Feneh izjednačio u 40. minutu. To je gartantovalo uzbudljivo drugo poluvreme, u kom je dramu prekinuo  Serlot, koji je u 62. minutu doneo trijumf Norvežanima.

Što se ostalih rezultata tiče, Švajcarska je bila ubedljiva na gostovanju Gibraltaru (6:1), Švedska je savladala Farska ostrva sa 2:1, dok je Grčka sa 2:1 bila bolja od Finske.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO, 10. KOLO

GRUPA D

Gibraltar - Švajcarska 1:6 (0:1)

Irska - Danska 1:1 (0:0)

GRUPA F

Malta - Norveška 1:2 (1:1)

Španija - Rumunija 5:0 (4:0)

Švedska - Farska ostrva 3:0 (1:0)

GRUPA J

Grčka - Finska 2:1 (0:1)

Italija - Jermenija 9:1 (4:0)

Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina 0:3 (0:1)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati