Politika

Direktno.rs

25. 09. 2024. 13:34 0

"Vlast nastavlja da vodi nezdravu i nedomaćinsku ekonomsku politiku"

Narodna poslanica Srbija centra Verica Milanović izjavila je da se rebalansom budžeta nastavlja nezdrava i nedomaćinska ekonomska politika Srbije koju sprovodi vlast.

- Dok se za projekte poput nacionalnog stadiona izdvajaju dodatnih 18 milijardi dinara, a za Ekspo 20 milijardi, istovremeno se smanjuju sredstva za vitalne potrebe građana, poput prečišćavanja otpadnih voda i kanalizacione infrastrukture. Sumnjamo u opravdanost ovih projekata, ali i zakonitost raspolaganja ovim sredstvima, jer ovi projekti ne podležu primeni propisa o javnim nabavkama - rekla je Milanović u Skupštini Srbije.

Ona je ukazala na probleme nestašice vode sa kojima se suočavaju građani Srbije, kao i to da u velikom delu zemlje nije izgrađena kanalizaciona infrastruktura.

- Sredstva koja je trebalo da budu usmerena na rešavanje životnih problema građana su smanjena. To nije odgovorna politika, kako tvrdi ovaj režim.

Milanović je, takođe, osudila organizaciju koncerata iz budžeta lokalnih samouprava, uključujući Kraljevo, gde je dan nakon tragedije vlast organizovala koncert.

- Iznos se kreće od 40 do 50 hiljada evra. Građani su siti ovakve neodgovorne vlasti bez empatije.

Milanović je pozvala vlast u Kraljevu za izmeni Pravilnik o koeficijentima i obračunu zaposlenih u Gradskoj upravi iz 2018. za koji je Ustavni sud utvrdio da je neustavan i nezakonit.

- DRI je već utvrdila niz nezakonitosti i nepravilnosti. Ovaj pravilnik nanosi veći štetu građanima Kraljeva jer se šest godina iz gradskog budžeta nezakonito isplaćuju zarade zaposlenima - zaključila je Milanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati