Politika

Direktno.rs

12. 09. 2024. 16:40 7

Ristić isključen iz NPS zbog kršenja odluke stranke o rudarenju litijuma

"Kao što je već poznato javnosti, Narodni pokret Srbije (NPS) je na Glavnom odboru stranke održanom 29. juna 2024. godine usvojio Deklaraciju o zabrani kopanja litijuma i bora, u kojoj smo jasno izneli naš stav na tu temu, kao i našu viziju razvoja Srbije koja se temelji na ulaganju u naše ljude, poljoprivredu, savremene tehnologije i proizvodnju zdrave hrane. Dalje delovanje u skladu sa donetom deklaracijom razradilo je predsedništvo stranke, kao i kolegijum predsedništva", navodi se u saopštenju NPS, koje prenosimo u celosti.

"Dodatno, sve parlamentarne opozicione stranke ujedinile su se i skupile dovoljan broj potpisa narodnih poslanika za sazivanje skupštinske sednice povodom Zakona o izmenama i dopunama zakona o geološkim i rudarskim istraživanjima kojim bi se zabranilo kopanje i istraživanje litijuma i bora u Srbiji.

Sa žaljenjem konstatujemo da je Žarko Ristić jedini narodni poslanik koji je odbio da potpiše zahtev za održavanje spomenute sednice, čime je grupo prekršio donetu deklaraciju, kao i odluke predsedništva stranke, ali i direktno se suprotstavio zajedničkom delovanju opozicije, te je iz tog razloga isključen iz NPS, kao i našeg poslaničkog kluba. Sve stavove koje bude iznosio i korake koje bude načinio na dalje čini u svoje sopstveno ime, a ne u ime naše organizacije", zaključuju iz NPS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati