Politika

Direktno.rs

12. 09. 2024. 14:43 5

"Mi danas vidimo ogoljenje Vučićeve politike, a to je politika izdaje"

Potpredsednik Novog DSS-a Predrag Marsenić naglasio je danas da u opoziciji postoji saglasnost da je "kosovska politika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića doživela krah".

On je napomenuo da će opozicioni poslanici u Narodnoj Skupštini Republike Srbije usaglasiti zahtev za sazivanje posebne sednice parlamenta posvećene stanju na Kosovu i Metohiji dodavši da se oko mnogih stvari vezanih za tu temu sve partije koje ne čine vladajuću koaliciju slažu.

- Slažemo se da je trenutno Aljbin Kurti veliki problem. Slažemo se da su Srbi na Kosovu i Metohiji u izuzetno teškoj situaciji - naveo je Marsenić i napomenuo da među opozicionim političkim subjektima postoje izvesne razlike.

- Politika je umetnost prevazilaženja tih sitnih - izneo je svoj stav potpredsednik Novog DSS-a, koji je, ujedno, i poslanik ove stranke u srpskom parlamentu.

On je izneo očekivanja da će u veoma kratkom roku kompletna opozicija definitivno formulisati zahtev za sazivanje sednice našeg zakonodavnog tela.

- Srbi na Kosovu i Metohiji su prevareni. Oni sada znaju da se prevareni. Kurti nije upao u institucije nego mu je to dozvolio Aleksandar Vučić briselskim i francusko-nemačkim sporazumom, a da zauzvrat ništa nije dobio - objasnio je visoki funkcioner Novog DSS-a.

Komentarišući inicijativu opozicije za donošenje zakona o zabrani iskopavanja litijuma, Marsenić je rekao da lično smatra da je kompletan opozicioni deo skupštine ujedinjen oko tog zahteva.

- Ogromna većina građana je protiv iskopavanja litijuma koje nije dobra stvar za Srbiju. Možemo da zamislimo svet i civilizaciju bez litijuma, ali ne možemo zamisliti bez pitke vode - naveo je Marsenić i dodao da je predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović nedavno istakao da je bitno da opozicija "preuzme odgovornost, a ne proteste".

Marsenić je rekao i da je saradnja opozicionih političara sa organizatorima ekoloških protesta veoma dobra.

- Ti sastanci sa tim ljudima veoma kratko traju i mahom se radi o tehničkim stvarima - pojasnio je on uz napomenu da su političari odlučili da ne sede skrštenih ruku već da pomognu demonstrantima.

Njegova očekivanja po pitanju toka sednice Narodne Skupštine o litijumu nisu optimistična.

- Nama su obećali sednicu o Kosovu i Metohiji pre više od godinu dana i po, pa toga nije bilo. Nije im verovati. Ako bude sednice, znate kako je to bilo do sada - podsetio je Marsenić.

Osvrćući se na eventualno prisustvo predsednika Vučića toj sednici, Marsenić je ocenio da je šef države "veliki stručnjak koji sve zna od litijuma do Kosova i Metohije".

- On sve zna, pa i da pravi palačinke, ali ne na Kosovu i Metohiji nego na bezbednoj udaljenosti. Od Skupštine očekujemo cirkus jer oni drugačije ne znaju da rade. Doći će i glavni majstor tog cirkusa Vučić - zaključio je Marsenić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati