Politika

Direktno.rs

10. 09. 2024. 19:35 5

Stefanović u Parizu: Nema tog ulagivanja Vučića na Istoku i Zapadu koje može sačuvati njihov režim

Srbija neće pristati da bude periferija Evrope u kojoj vlada naprednjačka korupcija, divljanje cena i opšte nasilje i nesloboda. Nema tog finansijskog ili litijumskog ulagivanja Vučića na istoku i zapadu koje može sačuvati njihov režim koji sve radi protiv svog naroda - izjavio je u Parizu Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Francuska je istorijski, politički i bezbednosni partner Srbije i potpuno razumemo vaš ekonomski interes u Srbiji. Ipak, kad vi kažete Rafali i saradnja na razvoju nuklearnih tehnologija, nebezbedno iskopavanje litijuma, građani Srbije čuju i vide glasno ćutanje mnogih na Zapadu na pokradene izbore u Srbiji, zarobljene medije sa Vučićem 24 časa, progone i laž, kao i uništenje institucija od strane mafije. Građani vide korupciju i sakrivene ugovore. Za nas je neprihvatljivo ćutanje na režimsko zlo i uništavanje svih vrednosti i mi na to nećemo pristati - dodao je Borko Stefanović, zamenik predednika Stranke slobode i pravde tokom razgovora sa Reneom Trokazom, Izaslanikom Francuske za Balkan i Margarit Kosta de Bodegard, nadležnom za Balkan u francuskom ministarstvu spoljnih poslova.

- Režim nas gura u dužničko ropstvo i zadužuje buduće generacije i nikako se ne može dozvoliti da kupuju svoj ostanak na vlasti rasprodajući Srbiju i njene resurse. Vučić neće nikad uvesti Srbiju u EU i on želi redove na granicama, vize i mrak u Srbiji, dok je istovremeno servilan ka Zapadu i rasipa ono što nije njegovo. Pristup "samo novac nam je bitan" vodi Balkan u sukobe i izolaciju i stalnu nestabilnost. Siguran sam da tako nešto nije u interesu Francuske. Nužno je sprovođenje slobodnih izbora uz izmenu izbornih uslova za šta očekujemo aktivnu ulogu OEBS i EU - zaključio je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati