Politika

Direktno.rs

10. 09. 2024. 10:42 0

SSP Požarevac: Građani, prolazite na sopstvenu odgovornost!

"Po ko zna koji put se u Požarevcu nešto kopa. Ovog puta u ulici Radomira Milenića Rusa, koja je u centru grada. Sve to bi bilo u redu, ali nigde ne postoji tabla na kojoj je naznačeno ko je izvođač radova, po kom projektu se izvode radovi, po kojoj građevinskoj dozvoli, ko je investitor i dokle će radovi trajati", rekao je Radoslav Milovanović iz GrO SSP Požarevac, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Ne postoje ni adekvatne bezbednosne mere za stanare okolnih zgrada i pešake. Radnici koji izvode radove raznose materijal neplanski, a na radilištu se ne može videti odgovorno lice. Takve situacije se stalno ponavljaju, ulice se iskopavaju, a vi građani, čuvajte se, jer ništa nije sigurno!

Gospodine Pavloviću, podsećam Vas da Uredba o bezbednosti i zdravlju na radu na privremenim ili pokretnim gradilištima reguliše sve zakonske obaveze izvođača radova. Proverite sa svojim saradnicima šta u se u njoj nalazi, a ovako neodgovoran i nestručan pristup na bilo kom radilištu opasan je po građane koji u neposrednoj blizini prolaze ili žive, ali i po radnike koji izvode te poslove", zaključio je Milovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati