Politika

Direktno.rs

07. 09. 2024. 11:22 21

POKS: Krivične prijave protiv Brnabić i Vučića

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) će podneti krivične prijave protiv Ane Brnabić i Aleksandra Vučića zbog zvaničnog povlačenja dokumenta iz Brisela o crvenim linijama Srbije u rešavanju pitanja Kosova o čemu je javnost juče obavestio izvestilac EU Miroslav Lajčak.

"Povlačenje zvaničnog dokumenta Vlade Srbije upućenog Briselu je formalno-pravni čin rušenja ustavnog poretka i ugrožavanja teritorijalnog integriteta Srbije što je najteže krivično delo veleizdaje koje naši zakoni poznaju. Predaćemo krivičnu prijavu nadležnom Tužilaštvu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bivše premijerke Ane Brnabić kao odgovornih lica za ovaj čin veleizdaje", izjavio je Vojislav Mihailović, predsednik POKS i poslanik u Skupštini Srbije.

"Povlačenjem dokumenta u kom je navedeno da za Srbiju tzv. Kosovo nikada ne može biti samostalna država, da je nećemo nikada formalno priznati i da se od nas ne može očekivati da pristanemo na njeno članstvo u UN, vlast je uputila poruku celom svetu da Kosovo i Metohiju ne smatra više našoj teritorijom. Veleizdajnički i protivustavni francusko - nemački plan koji je vlast prihvatila već sam po sebi predstavlja de fakto priznanje lažne države Republike Kosovo, ali povlačenje dokumenta o crvenim linijama znači i spremnost da se ona i de jure prizna. Vrhunac licemerja Vučića i Brnabić je da je taj dokument poslat u Brisel pred same zadnje izbore, a povučen svega nekoliko meseci posle izbora, tako da je sada na građanima da odluče do kada će pristajati da ih Srpska napredna stranka laže i koju cenu će platiti zbog toga naš narod i buduće generacije", naglašava Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati