Politika

Direktno.rs

04. 09. 2024. 13:45 9

Novi DSS: Zahtevamo hitnu sednicu Narodne skupštine u vezi pogoršanog stanja bezbednosti na KiM

Nova Demokratska stranka Srbije zahteva da se povodom dramatično pogoršanog stanja bezbednosti i progona srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji hitno zakaže sednica Narodne skupštine Republike Srbije.

- Od 2012. godine svesno vođena izdajnička kosovska politika puzećeg priznanja secesije tzv. Kosova ima za posledicu višegodišnji tihi pogrom Srba sa KiM, a poslednja nasilna dejstva kosovske policije i onemogućavanje ne više normalnog života, već samog daljeg opstanka preostalih Srba na ovom području južne srpske pokrajine zahtevaju jasnu i hrabru reakciju države Srbije.

Upadljivo ćutanje i pasivnost predsednika Republike i Vlade Republike Srbije povodom tragičnih događaja na KiM ukazuju na smišljeno prepuštanje KiM u ruke albanskim separatitima, koordinisano sa zemljama Kvinte.

Neophodno je da se NSRS jasno odredi da li će kukavički dopustiti dezintegraciju Srbije ili će zahtevati od Vlade Srbije da preduzme sve mere koje joj stoje na raspolaganju, uključujući upotrebu sile, da zaštiti srpski narod na KiM.

Nije valjda tekuća propagandna akcija lobiranja za Rio Tinto važnija od očuvanja integriteta države i srpskog naroda na KiM - zaključuje se u saopštenju Novog DSS-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati