Politika

20. 06. 2024. 08:38 0

Miljuš: Đurić priznala da je režim pokrovitelj nasilja nad novinarima

Odbijanjem da zakaže sednicu skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje na kojoj bi se raspravljalo o bezbednosti novinara i medijskim manipulacijama, Nevena Đurić je priznala je ovaj režim pokrovitelj nasilja nad novinarima i sponzor lažnih vesti - rekao je Branko Miljuš, član Predsedništva Stranke slobode i pravde i narodni poslanik.

Miljuš podeća da je od gospođe Đurić tražio da sazove sednicu skupštinskog Odbora i na nju pozove predstavnike UNS-a, NUNS-a i ministra informisanja Dejana Ristića kako bi razgovarali o tome što je u 2023. godini prijavljeno 183 napada na novinare, objavljeno 1.154 lažnih vesti na naslovnim stranama 6 tabloida koje je država častila sa 1.3 miliona evra kao i o tome što je po indeksu medijskih sloboda Reportera bez granica Srbija pala za 44 mesta od kada su naprednjaci na vlasti.

- To što već 80 dana nema sednica odbora, osim besmislenih uvreda nedostojnih predsedavajućeg Odbora za kulturu i informisanje, Đurićeva je pokušala da opravada nedostatkom zvaničnog dokumenta o kome bismo pričali. U išcekivanju izveštaja REM-a predlažem analize BIROD-ija i Demostata, Rezoluciju Evropskog parlamenta i izveštaje Reportera bez granica i ODIHR-a. Svaki dobronameran čovek bi na osnovu informacija iz ovih dokumenata shvatio da je bezbednost novinara ugrožena kao i da nasilje u društvu ima veze sa tim što su provladini mediji pretvoreni u mašine za mlevenje neistomišljenika - naveo je Miljuš.

- Nakon ovog odgovora gospođe Đurić, jedini dokument o kome se može razgovarati jeste onaj koji podrazumeva njenu smenu ili ostavku jer je nedopustivo da predsedavajuća Odbora za kulturu i informisanje zloupotrebljava svoju funkciju i sprečava da se čuje glas novinara koje tuku i glas onih čijim parama plaćaju svoje tabloide da nas lažu - zaključio je Miljuš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati