Politika

Direktno.rs

19. 06. 2024. 08:13 4

Miljuš: Nevena Đurić hitno da zakaže sednicu Odbora za informisanje

"U 2023. godini prijavljena su 183 napada na novinare, objavljeno je 1.154 manipulativnih i lažnih vesti na naslovnim stranama 6 režimskih tabloida kojima je država samo u jednoj godini dala 1,3 miliona evra za laži", podsetio je Branko Miljuš, narodni poslanik i član Predsedništva Stranke slobode i pravde, ukazujući da je Srbija za deceniju vlasti SNS-a pala po indeksu medijskih sloboda Reportera bez granica za 44 mesta i da su u Evropi gore od nje samo Albanija, Belorusija i Rusija.

- Dakle, novinarima je ugrožena bezbednost, građanima pravo da budu istinito informisani, a medijske slobode nestaju - tvrdi Miljuš i nastavlja:

- Ovo su činjenice, baš kao što je činjenica da ovu vlast to ne interesuje, što dokazuje odsustvo efikasne reakcije institucija na napade na novinare kao što je u slučaju novinara Vuka Cvijića, ali i to što se skupštinski Odbor za informisanje nije sastao niti jednom za 80 dana od kada je konstituisan.

Zbog svega ovoga Miljuš kao poslanik i član skupštinskog Odbora za informisanje i kulturu zahteva od Nevene Đurić koja predsedava ovim telom da se po hitnom postupku sazove sednica Odbora i pozovu oba reprezentativna novinarska udruženja - NUNS i UNS i ministar informisanja Dejan Ristić.

- Gospođo Đurić, na Vas je red da pokažete da li mislite da novinari imaju pravo da rade svoj posao, a građani na istinu ili ne - zaključio je Miljuš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati