Politika

Direktno.rs

07. 06. 2024. 17:47 3

Predsedništvo Novog DSS usvojilo Deklaraciju o Srebrenici

"Predsedništvo Novog DSS-a na danas održanoj sednici usvojilo je Deklaraciju o Srebrenici, kojom se najodlučnije odbacuje tvrdnja prema kojoj ratni zločin počinjen u Srebrenici predstavlja zločin genocida. Reč je o kvalifikaciji koja predstavlja grubu političku zloupotrebu jedne jasno definisane krivično pravne kategorije", navodi se u saopštenju Novog DSS, koje prenosimo u celosti.

"U Deklaraciji se dodatno izražava stav da se pravda, pomirenje i održivi mir između naroda i država na postjugoslovenskom prostoru mogu isključivo postići na temeljima istorijske istine.

Deklaracija će biti predstavljena javnosti nakon sednice Glavnog odbora stranke koja će se održati u nedelju. Deklaraciju slične sadržine će Nova Demokratska stranka Srbije potom uputiti svim poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini Republike Srbije sa ciljem da se najviše predstavničko telo u Srbiji, ali i u Republici Srpskoj, odredi prema događajima u Srebrenici shodno istorijskoj istini koja glasi da tamo nije počinjen zločin genocida", zaključuje se u saopštenju Nove Demokratske stranke Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Aplauz

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati