Politika

Mediji [ Izvor: Mediji ]

23. 05. 2024. 13:07 32

"Hvala Vučiću": Arno Gujon dobio novu funkciju

Vlada Srbije na današnjoj sednici imenovala je političara francuskog porekla Arnoa Gujona na mesto direktora Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju.

Kako je saopšteno, zadatak te kancelarije je da se domaćoj i stranoj javnosti promovišu državni interesi kroz prezentovanje nacionalnih vrednosti i ciljeva naše zemlje.

Kancelarija će imati za cilj da doprinese boljem protoku informacija, i obavljaće stručne poslove za potrebe Vlade Srbije, navedeno je u saopštenju.

- Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću i premijeru Milošu Vučeviću na poverenju i velikoj podršci. Daću sve od sebe da stvorimo lepšu i istinitiju sliku o Srbiji i Srbima. Počinjemo sa radom odmah - rekao je Arno Gujon.

Gujon je osnicač francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" koja od 2004. godine pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji.

Živi u Srbiji od 2012. godine, dobitnik je brojnih visokih priznanja u Srbiji i Republici Srpskoj, između ostalih Ordena Svetog Save prvog reda, Ordena Njegoša prvog reda, Zlatne medalje predsednika Srbije za zasluge.

Od novembra 2020. do maja 2024. godine obavljao je funkciju v. d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Mašinista se pravi važan

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati