Politika

[ Izvor: Agencije ]

16. 04. 2024. 13:26 9

Vučić u Mostaru: Region vraćen 30 godina unazad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je region vraćen 30 godina unazad, a da to "sve rade oni koji su govorili nemojte da se vraćate u prošlost".

Vučić je, tokom obilaska 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, novinarima rekao da je stranom faktoru prošlost dobra kad im odgovara, a nije kad ne, kao i budućnost, i to ilustrovao primerom odbijanja ruske rezolucije u UN o agresiji na Srbiju, kad je objašnjeno da je to davno bilo, a isto nije promenjeno za Srebrenicu, koja je bila još ranije.

- Vratili su nas da idućih 10 godina ne izađemo iz te teme. To je neko namerno spolja uradio - konstatovao je on.

On je naglasio da je Međunarodni sud pravde utvrdio da u Srbija „ni na koji način nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici, gde jeste učinjen učinjen užasan zločin“.

Najavio je da će Srbija, kada u UN bude podnosila predloge rezolucija o Jasenovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i mnogim drugim stratištima, neće da govori ko je to počinio.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je konstatovao da se genocid u Srebrenici nije desio, "jer da jeste ne bi pokretali priču iznova." On je naveo da je u Srebrenici bilo 4.000 stradalih, "i da se uporno laže da ih je 8.000, a da niko ne pominje 3.500 Srba stradalih u tom kraju".

Dodik je dodao da je više Srba ubijeno u Sarajevu za vreme opsade, nego što je stradalo u Srebrenici, i da sad „hoće da naprave mit o Srebrenici, a ona to nije“.

Vučić je, u govoru na otvaranju Sajma, rekao da se nada da se nada da će biti više iskrenosti u budućnosti, svih jednih prema drugima, u srpsko-hrvatskim i u srpsko-bošnjačkim odnosima.

- O drugim da ne govorim. Verujem da zajednički možemo da živimo, da napredujemo još mnogo brže. I mislim da nismo loši od svih drugih koji bi na kraju krajeva da nam budu i tutori i mentori - ocenio je on.

Vučić je naveo i da je imao kratak susret sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, koji mu je u razgovoru iskazao primedbe na račun Srbije.

- Gledaćemo da ono što je normalno, racionalno, razumno, da ispravljamo i popravljamo u svakom trenutku - obećao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati