Politika

Direktno.rs

12. 04. 2024. 12:27 0

Stefanović u Bundestagu: Srbija bez promene vlasti ne može da sačuva stabilnost

"Srbija ne može biti normalna, sređena i demokratska država bez nužnih reformi i napretka na evropskom putu. To nije moguće u ovom trenutku sa vlašću u Srbiji. Sudbina mira i normalnosti celog regiona zavise od napretka Srbije i zato je nužno da se razume i u Berlinu da toga nema bez slobodnih institucija, slobodnih izbora i ekonomskog blagostanja", izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović tokom posete Bundestagu i nemačkoj Vladi.

- Srbija ne može da čuva svoju stabilnost bez promene vlasti i ne može da reši nijedan problem, ni korupciju, ni državna i nacionalna pitanja a ni životni standard svojih građana dok nema nužnih promena u zemlji. Ne postoji nikakva stabilnost bez slobodnih institucija, vladavine prava i slobode. Važno je da Nemačka, kao najveći investitor u Srbiju i država koja podržava evropski put naše zemlje i ekonomski napredak, podržava to da i Srbija ima demokratiju i mogućnost slobodnog izbora, kao i snažan raskid sa organizovanim kriminalom i korupcijom u Srbiji - rekao je, između ostalog, Borko Stefanović nakon sastanaka u nemačkoj Vladi i sa visokim predstavnicima nemačkog Ministarstva spoljnih poslova.

On se sastao danas u Bundestagu i sa Kristian Petrijem, izvestiocem za evropska pitanja Socijaldemokratske partije Nemačke u Bundestagu, Reneom Repasijem, članom Evropskog parlamenta i Josipom Juratovićem, članom Bundestaga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati