Politika

Direktno.rs

10. 04. 2024. 18:05 1

Jankulović (SSP): "Osmehu Vojvodine" se od 2019. do 2023. godine cena povećala skoro pet puta

"Osmehu Vojvodine" se od 2019. do 2023. godine cena povećala skoro pet puta. Kako – ne zna se. Prema najavi predsednika Vučića, brza saobraćajnica Bački Breg-Sombor-Kula-Vrbas-Srbobran-Bečej-Kikinda-Nakovo, kako se zvanično zove, koštaće oko dve milijarde evra. U prvim procenama iz 2019. i 2020. godine brza saobraćajnica je trebalo da košta 430 miliona evra. Nakon toga predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović povećava cenu na 835 miliona evra, a sada dolazimo do dve milijarde evra za put kroz Vojvođansku ravnicu u dužini od 162 km - navodi se u izjavi Bojana Jankulovića, poslanika SSP-a u Skupštini AP Vojvodine, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Naime, ispostavlja se da je cena kilometra brzog puta "Osmeh Vojvodine" oko 12 miliona evra dok primera radi kilometar auto-puta "Fruškogorskog koridora" košta 12,7 miliona evra.

U Hrvatskoj prosečna cena na autoputu Bosiljevo - Split, iznosi 7,1 miliona evra po kilometru. U Republici Srpskoj je za izgradnju prvih 106 kilometara planirane mreže autoputeva uloženo 5,16 miliona evra po kilometru, sa pratećom infrastrukturom. U Sloveniji, koja je 90 odsto planinska zemlja, prema podacima iz 2021. prosečna cena gradnje autoputeva iznosila je 10,99 miliona evra po kilometru. Samo se u Srbiji za put kroz ravnicu plaća 12 miliona evra po kilometru.

Gospodo iz vlasti kad vam je dosta? 12 godina Vojvodina je za vas severni deo Srbije, koju ste sveli na administrativne poslove i koristite je kao protočni bojler za vaše kombinacije i mutne poslove. Navikli ste građane na korupciju, mito, bogaćenje vaših partijskih funkcionera dok se upravo tim građanima Vojvodine sela gase, a oni žive u sve većem siromaštvu i nemaštini - zaključuje Bojan Jankulović, poslanik SSP-a u Skupštini AP Vojvodine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati