Politika

10. 04. 2024. 12:34 6

Stefanović govori u Bundestagu i o izborima u junu

Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, zajedno sa kolegama iz koalicije Srbija protiv nasilja, govoriće u četvrtak na sednici Odbora za evropska pitanja nemačkog Bundestaga.

Stefanović će u Berlinu imati i niz sastanaka sa najvišim predstavnicima nemačke Vlade i poslaničkim grupama. To će biti prilika da se i u Bundestag informiše o činjenici da vlast u Srbiji ne želi da ispuni ključne preporuke ODIHR/OEBS misije i da u Srbiji ne postoje elementarni uslovi za slobodne i demokratske izbore, kao i o nužnosti da građani Srbije mogu da slobodno glasaju za koga žele bez pritisaka, kriminalne selidbe birača, uzurpacije medija i kupovine glasova.

- Nemačka je najveći investitor u Srbiju i država čije su kompanije otvorile više od 80 hiljada radnih mesta u našoj zemlji. Dobri odnosi sa Nemačkom su od ključnog značaja za unapređenje životnog standarda naših grašana. Istovremeno, Alaksandar Vučić označava Nemačku kao najvećeg neprijatelja Srbije, zaboravljajući kako se do skoro zaklinjao u tu zemlju i njen značaj - istakao je Stefanović povodom posete.

- Srbija nije isto što i režim SNS i nećemo dozvoliti da naprednjačka vlast kroz laž i nasilje sakrije krađu izbora i veze sa organizovanim kriminalom, kao i činjenicu da Srbija sa autokratom na svom čelu ne može da brani svoje državne interese i da samo kroz tajne prodaje nacionalnih resursa i interesa, naprednjaci kupuju ostanak na vlasti - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati