Politika

[ Izvor: N1 ]

03. 04. 2024. 10:43 4

Završeni pregovori vlasti i opozicije - NEMA DOGOVORA

Skupštinski kolegijum o poboljšanju izbornih uslova između predstavnika opozicije i vlasti, predvođen predsednicom skupštine Anom Brnabić, završen je bez dogovora, saznaje N1 iz opozicionih izvora.

Drugi sastanak predstavnika koalicija Srbija protiv nasilja i NADA zajedno sa predsednicom parlamenta Anom Brnabić i predstavnika vladajuće koalicije počeo je u Narodnoj skupštini ove srede u devet časova.

Opozicija je pre dva dana predstavila svoja tri zahteva, koji podrazumevaju forimranje komisije koju će činiti predstavnici vlasti, opozicije i civilnog društva, koja bi uradila reviziju biračkog spiska, potom da javni servisi počnu profesionalno i odgovorno da izveštavaju, tako da svi učesnici izbora mogu da imaju adekvatnu zastupljenost i treći da svi lokalni izbori koji treba da se održe ove godine budu u istom danu.

Predsednica skupštine Ana Brnabić je kazala da je SNS u načelu saglasan sa prva dva zahteva, a da je sporan treći.

Reporterki N1 predstavnici opozicije su pred današnji kolegijum rekli da, ukoliko predstavnici vlasti ne budu želeli da razgovaraju o trećem zahtevu, sastanak će brzo biti završen, međutim sastanak je trajao više od sat i po.

Takođe i prva dva zahteva moraju biti dobro razrađena, pogotovo ovaj što se tiče RTS, s obzirom na to da je Ana Brnabić rekla da ni SNS nije zadovoljan radom javnog servisa i predložila da se razgovara sa rukovodstvom RTS, ali i rukovodstvima televizija N1 i Nove S.

Ove srede je i krajnji zakonski rok za raspisavnje beogradskih izbora, i to treba da učini predsednica parlamenta.

Brnabić je pre dva dana kazala da će danas definitivno raspisati beogradske izbore, jer ne želi da krši zakon.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati