Politika

Direktno.rs

29. 02. 2024. 18:24 26

"Vjerice, ti li si?": Ana Brnabić izvređala Đilasa

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas reagovao je na uvrede koje je predsednik države Aleksandar Vučić izrekao na račun šefa posmatračke misije Saveta Evrope Stefana Šenaha, koga je Vučić nazvao "belosvetskim prevarantom i poznatom lopužom". Nije mnogo prošlo do javljanja SNS-ovaca - na društvenoj mreži Iks se oglasila Ana Brnabić, koja je izvređala Đilasa, a predsednik SSP je na te uvrede odgovorio samo jednim pitanjem - "Vjerice, ti li si?", jasno aludirajući da rečnik uvreda Vjerice Radete, članice Srpske radikalne stranke.

Ne biraju reči kojima će ljudi iz Srpske napredne stranke da se obrate neistomišljenicima, bez obzira da li su oni iz opozicije ili iz Evrope. Pa se tako na meti Aleksandra Vučića našao Stefan Šenah. Upravo je šefu posmatračke misije Saveta Evrope Vučić poručio da je "belosvetski prevarant i poznata lopuža".

Na te reči je reagovao Dragan Đilas, koji je, između ostalog, istakao:

- Najnoviji pomahnitali napad Aleksandra Vučića na šefa posmatračke misije Saveta Evrope Stefana Šenaha koga je nazvao belosvetskim prevarantom i poznatom lopužom, potvrđuje da je Vučić najbolji đak Vojislava Šešelja i da se vratio na fabrička podešavanja - rekao je Đilas i dodao:

- Ove radikalske uvrede nekadašnji Šešeljev potrčko je izgovorio samo zato što je Šenah i danas izjavio da izveštaj ODIHR-a potvrduje zaključak o izbornim neregularnostima koje su izmenile izbornu volju građana Beograda i Srbije, čime je u potpunosti ogolio patologiju ovog režima koji ulazi u terminalnu fazu raspada pred očima i srpske i međunarodne javnosti.

I onda, javila se Ana Brnabić kako bi, valjda, zaštitila svog šefa. A kako je to uradila? Pa, naravno, napadanjem i vređanjem Dragana Đilasa.

- Đilas ljubomoran na Šenaha - kako Vučić može da kaže za nekog drugog osim za samog Đilasa da je belosvetski prevarant i poznata lopuža, kad ceo svet zna da postoji samo jedan takav - Đilas himself! Jedan, jedini, pravi, autentični, belosvetski prevarant i poznata lopuža - Đilas. Sve su ostalo blede kopije - napisala je sva ponosna Ana Brnabić.

Na ove njene uvrede odgovorio je Dragan Đilas, postavivši samo jedno pitanje.

- Vjerice, ti li si? - napisao je lider SSP aludirajući na rečnik članice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete, koja je znala da u Skupštini izriče uvrede i kletve.

I zaista, naprednjaci su se očigledno vratili na fabrička podešavanja, pa se sada političkim neistomišljenicima obraćaju radikalskim rečnikom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati