Politika

Direktno.rs

12. 02. 2024. 17:52 5

"Sastanak Vučića i Micotakisa pokazao licemerje srpskih vlasti"

"Današnji sastanak Vučića i Micotakisa pokazao je sve licemerje srpske vlasti. Dok u Srbiji vodi najstrašniju kampanju protiv opozicije koja se obratila Evropskom parlamentu, kako bi ukazala na izbornu krađu koja se dogodila 17. decembra, Vučić je pred Micotakisom ponovo glumio velikog Evropljanina i ponovio sve, odavno naučene floskule. Mogao je Vučić da pita Micotakisa zašto Evropska unija isporučuje Srbiji "ultimatume kao 1914. Austrougarska" - pošto je tim rečima okarakterisao odnos koji je zvanična politika Srbije ka EU nakon izglasavanja Rezolucije o Srbiji u EP. Ali, nije", rekao je član Pokreta slobodnih građana Aris Movsesijan komentarišući posetu premijera Grčke Srbiji.

Movsesijan je dodao da je Vučić mogao je da pita zašto su Micotakisovi evroposlanici glasali za ovu rezoluciju.

- Zašto se tradicionalno prijateljska Grčka meša u unutrašnje stvari Srbije, što je srpska javnost takođe čula iz Vučićevih njegovih usta. Mogao je da nastavi svoju kampanju mržnje prema svemu što dolazi iz Evrope, a čega su puni mediji u prethodnih 10 dana. Ali, nije. Umesto toga, dobili smo Vučića koji razgovara o poslu i evropskom putu Srbije, kao da ništa nikada loše nije rekao. Ali, jeste - istakao je Movsesjan i dodao:

- Ovo je ko zna koji put da Vučić koristi jednu, oprobanu radikalsku retoriku prema srpskoj javnosti i glasačima, a drugu, podguzničku, kako bi rekla njegova premijerka u tehničkoj vladi, prema Evropskoj uniji. Samo, to više ni kod jednih ne prolazi. To jasno pokazuje Rezolucija Evropskog parlamenta, na šta je ukazao Pokret slobodnih građana.

- Ova poseta pokazala je da je koalicija "Srbija protiv nasilja" ostvarila veliki uspeh na međunarodnom planu i da Srpska napredna stranka nema nikakav odgovor na to. Nakon što su proglašeni za nedemokratsku vlast koja krade izbore i manipuliše na sve načine, njihov ugled je trajno narušen, a evropska svetla konačno padaju na srpsku političku pozornicu, prikazujući pravu stvarnost, umesto letećih automobila i ekonomskog tigra - zaključio je Aris Movsesijan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati