Politika

Direktno.rs

09. 02. 2024. 10:33 41

Asošijejted Pres: Premijerka Srbije pobesnela zbog rezolucije EP o izborima u Srbiji

Najveća američka agencija Asošijejted pres (Associated Press AP) opširno je danas izveštavala iz Strazbura i napomenula da je premijerka Srbije Ana Brnabić pobesnela zbog rezolucije Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji.

- Teško da može da se opiše u kojoj meri je rezolucija Evropskog parlamenta skandalozna - rekla je Brnabićeva i osudila zvaničnike opozicije zato što su doputovali u Evropski parlament koji je zauzeo veoma čvrst povodom navoda o izbornim neregularnostima.

- Oni žele da evroposlanici postroje naše građane, da im Srbi polažu račune i pitam se otkud im pravo da na ovaj način ponižavaju građane Srbije. Sram ih bilo - prenosi Asošijejted pres reči Ane Brnabić koja je juče na TV Happy prešla sve granice elementarne pristojnosti kada je predstavnike opozicije nazvala "podguznim muvama" (izvinjavamo se čitaocima).

Da podsetimo, poslanici Evropskog parlamenta izglasali su Rezoluciju o izborima u Srbiji, kojom se poziva na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage svih prijavljenih neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, sa posebnim akcentom na one beogradske.

Pored međunarodne istrage, EP poziva Evropsku komisiju da odmah započne reviziju sredstava datih Vladi Srbije u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomo. Savetuje se i da se suspenduje finansiranje, ako srpske vlasti nisu spremne da primene ključne preporuke u vezi sa izborima ili ako međunarodna istraga pokaže da su bile direktno umešane u izbornu prevaru.

Za rezoluciju je glasalo 461 evroposlanika, protiv je bilo 53, a 43 je bilo uzdržano.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 41

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati